Τρουφάκια ινδοκάρυδου με 4 υλικά

Τρουφάκια ινδοκάρυδου με 4 υλικά

Υπέροχα τρουφάκια ινδοκάρυδου με 4 μόνο υλικά για τους λάτρεις της ινδικής καρύδας. Μια συνταγή (τη βρήκαμε εδώ) για να απολαύσετε αυτές τις γευστικές μικρές μπουκίτσες σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 ½ φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο 
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες ή γάλα καρύδας για περισσότερη γεύση
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρολίτσα τοποθετείτε τη ζάχαρη, το γάλα και το ινδοκάρυδο και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να κοχλάσει το μείγμα. Αν έχετε θερμόμετρο φαγητού μόλις κοχλάσει, ελέγχετε το μείγμα και αν φτάσει σε θερμοκρασία 118 βαθμών κελσίου το αφαιρείτε από τη φωτιά.
  2. Αν δεν έχετε θερμόμετρο, για να πετύχετε το σωστό πήξιμο με τη διαδικασία “soft-ball stage”, ελέγχετε αν το μείγμα είναι έτοιμο ως εξής: παίρνετε 1 κ.γ. από το μείγμα και το ρίχνετε σε ένα μπολάκι με λίγο νερό. Αν είναι έτοιμο το μείγμα τότε όταν το ανασύρετε από το νερό με τα δάχτυλά σας αυτό θα πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί και να πλάθετε σαν πλαστελίνη. (το πρώτο μέρος του βίντεο πιο κάτω με τη διαδικασία “soft-ball stage”).
  3. Όταν είναι έτοιμο το αφαιρείτε άμεσα από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και (προαιρετικά) και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να έχετε ένα παχύ και κρεμμώδες μείγμα.
  4. Με 2 κουταλάκια του γλυκού δημιουργείτε μικρά μπαλάκια με το μείγμα και τα τοποθετείτε πάνω σε δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα. Προαιρετικά, πριν τα τοποθετείσετε στο δίσκο, μπορείτε να τα καλύψετε με επιπλέον ινδοκάρυδο βουτώντας το μέσα σε μπολ με ινδοκάρυδο.
  5. Αφήνετε τα τρουφάκια να κρυώσουν εντελώς και μετά τα σερβίρετε.

Δείτε το βίντεο για τη διαδικασία καραμελώματος “soft-ball stage” 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τρουφάκια ινδοκάρυδου με 4 υλικά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.