Τρουφάκια με 2 σοκολάτες

Τρουφάκια με 2 σοκολάτες

Λαχταριστά τρουφάκια σοκολάτας με σοκολάτα μαύρη και γάλακτος. Μια πολύ εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα σοκολατάκια με 6 υλικά.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα [κουβερτούρα] κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 10 ml ουίσκι
  • 100 γρ. κακάο
  • Γαρνίρισμα της αρεσκεία σας: πολύχρωμη τρούφα σοκολάτας, ινδοκάρυδο, κακάο, ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι. Μόλις ζεσταθεί, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε τα κομματάκια της σοκολάτας και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε και το ουίσκι, ανακατεύετε. Βάζετε το μείγμα σε γυάλινο μπολ το σκεπάζετε και το βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες να παγώσει.
  2. Μόλις παγώσει, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, παίρνετε μια ποσότητα από το μείγμα σοκολάτας και φτιάχνετε μπαλάκια μεγέθους μικρού καρυδιού.
  3. Σε βαθύ πιάτο βάζετε το γαρνίρισμα της αρεσκείας σας [αν θέλετε διαφορετικά σε ισάριθμα βαθιά πιάτα] και “κυλάτε” τα μπαλάκια σοκολάτας,  πιέζοντάς τα στο μείγμα ώστε να γαρνιριστούν από όλες τις πλευρές.

Αν τα σερβίρετε σε παιδιά αντικαταστήστε το ουίσκι με χυμό πορτοκαλιού.

124693

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τρουφάκια με 2 σοκολάτες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.