Αναρτήθηκε στις 18/09/2014 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Τρουφάκια με 2 σοκολάτες
Λαχταριστά τρουφάκια σοκολάτας με σοκολάτα μαύρη και γάλακτος. Μια πολύ εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα σοκολατάκια με 6 υλικά.
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα [κουβερτούρα] κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 10 ml ουίσκι
- 100 γρ. κακάο
- Γαρνίρισμα της αρεσκεία σας: πολύχρωμη τρούφα σοκολάτας, ινδοκάρυδο, κακάο, ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι. Μόλις ζεσταθεί, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε τα κομματάκια της σοκολάτας και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε και το ουίσκι, ανακατεύετε. Βάζετε το μείγμα σε γυάλινο μπολ το σκεπάζετε και το βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες να παγώσει.
- Μόλις παγώσει, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, παίρνετε μια ποσότητα από το μείγμα σοκολάτας και φτιάχνετε μπαλάκια μεγέθους μικρού καρυδιού.
- Σε βαθύ πιάτο βάζετε το γαρνίρισμα της αρεσκείας σας [αν θέλετε διαφορετικά σε ισάριθμα βαθιά πιάτα] και “κυλάτε” τα μπαλάκια σοκολάτας, πιέζοντάς τα στο μείγμα ώστε να γαρνιριστούν από όλες τις πλευρές.
Αν τα σερβίρετε σε παιδιά αντικαταστήστε το ουίσκι με χυμό πορτοκαλιού.

18/09/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τρουφάκια με 2 σοκολάτες