Τρουφάκια με 2 σοκολάτες, Μερέντα και φουντούκια

Τρουφάκια με 2 σοκολάτες, Μερέντα και φουντούκια

Υπέροχα, τρουφάκια με λευκή και μαύρη σοκολάτα, πραλίνα φουντουκιού και φουντούκια. Μια εύκολη συνταγή για λαχταριστά τρουφάκια για να τα απολαύσετε με τους επισκέπτες σας ή να τα προσφέρετε σαν δώρο τις μέρες των εορτών. 

Υλικά συνταγής

  • 180 γρ. σοκολάτα λευκής κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% 
  • 2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού (Μερέντα ή Νουτέλα)
  • 240 γρ. φουντούκια ασπρισμένα, καβουρδισμένα [*]
  • 120 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομματάκια 

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μπολ για μπεν μαρί, τοποθετείτε τη ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα, τη κρέμα γάλακτος και τη πραλίνα φουντουκιού, τα βάζετε σε μπεν μαρί και τα ανακατεύετε για 5 λ ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο μείγμα. Το αφαιρείτε από το μπεν μαρί, το αφήνετε στην άκρη για 2-3 λ και στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο για 10 λ. 
  2. Εν τω μεταξύ καβουρδίζετε τα φουντούκια σας σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, ανακατεύοντας διαρκώς, έως ότου πάρουν ελαφρώς χρώμα και βγάλουν το άρωμά τους. Τα βγάζετε από τη φωτιά και  τα ψιλοκόβετε στο multi.
  3. Βγάζετε τη λιωμένη σοκολάτα από το ψυγείο προσθέτετε 2 κ.σ. από τα ψιλοκομμένα φουντούκια, ανακατεύετε καλά και ξαναβάζετε το μπολ στο ψυγείο για 30 λ ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί το μείγμα. 
  4. Στη συνέχεια παίρνετε 2 κ.γ. μείγμα σοκολάτας και το πλάθετε σε μπαλάκι. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξετε 22 περίπου μπαλάκια. Τα τοποθετείτε σε δίσκο και τα βάζετε στο ψυγείο για άλλα 30 λ ή μέχρι να σφίξουν. 
  5. Λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων τα κομματάκια μαύρης κουβερτούρας, για 1-2 λ ανακατεύοντας ανά 1/2 λ μέχρι να να λιώσει καλά. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε να “σταθεί” για 1 λ.
  6. Στη συνέχεια με ένα πιρούνι, βουτάτε ένα ένα τα μπαλάκια στη λιωμένη σοκολάτα, τα ανασηκώνετε με το πιρούνι και τα αφήνετε για λίγο πάνω από το μπολ για να στραγγίξει τη περίσσεια λιωμένη σοκολάτα. Αμέσως μετά, τα βουτάτε σε μπολ με τα υπόλοιπα θρυμματισμένα φουντούκια φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και τα ξανααπλώνετε στο δίσκο. Τα βάζετε στο ψυγείο για 15 λ να σφίξει η μαύρη σοκολάτα και τα σερβίρετε. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τρουφάκια με 2 σοκολάτες, Μερέντα και φουντούκια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα