Τρια μυστικά για να μη σας «κόψει» η μαγιονέζα
Πόσες φορές προσπαθήσαμε να φτιάξουμε σπιτική μαγιονέζα και μας «έκοψε». Ενώ είναι εύκολο να φτιάξουμε μια μαγιονέζα σπιτική η οποία φυσικά δεν συγκρίνετε με αυτές του εμπορίου, πολλές φορές δεν μας πετυχαίνει. Σας δίνω 3 μικρά μυστικά για να μη σας ξανακόψει η μαγιονέζα σας:
Για να μην σας κόψει η μαγιονέζα, προσέξτε:
- Όλα τα υλικά πρέπει να έχουν την ίδια θερμοκρασία (δωματίου) – (βγάλτε τα αβγά απο το ψυγείο αρκετή ώρα πριν).
- Ρίξτε τους κρόκους, τη μουστάρδα, το αλάτι και το λεμόνι στο blender και αφήστε τα έτσι για 5 λεπτά πριν τα χτυπήσετε. (Οι κρόκοι ψήνονται απο το λεμόνι και το αλάτι και δεν κόβουν)
- Χτυπήστε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα και ρίχνετε το λάδι λίγο – λίγο σαν κλωστή.
Κατηγορία: Tips, συμβουλές
10/05/2014
Sintayes.gr,