Αναρτήθηκε στις 28/09/2014 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές, Σως - Dressings
Τραγανά σνίτσελ κοτόπουλου με σάλτσα κάρυ
Μια συνταγή για τραγανό ψητό κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ. Μια εξαιρετικά εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη συνταγή για να απολαύσετε ένα υπέροχο πολύ τραγανό εξωτερικά κοτόπουλο. Γαρνίρετε με σάλτσα κάρυ, συνοδεύστε το με πατάτες τηγανιτές και απολαύστε το.
Υλικά συνταγής
- Για το κοτόπουλο:
- 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου [1/2 κιλό περίπου]
- 2 φλ. τσαγιού κορν φλέϊκς
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
- Για τη σάλτσα κάρυ:
- 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. κάρυ
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Για το κοτόπουλο: Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια, τα αλατοπιπερώνετε και προθερμαίνετε το φούρνο στον αέρα στους 200º C.
- Χτυπάτε τα αυγά με τις 2 κ.σ. μουστάρδα, βάζετε τα κορν φλέϊκς σε μία σακούλα τροφίμων και τα πιέζετε με τα χέρια σας για να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια.
- Σε ένα πιάτο βάζετε το αλεύρι, σε άλλο τα χτυπημένα αυγά με τη μουστάρδα και στο τρίτο το θρυμματισμένα κορν φλέϊκς. Περνάτε το κοτόπουλο καλά σε όλες τις πλευρές, πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τα κορν φλέϊς και πιέζετε απαλά για να κολλήσουν στο κοτόπουλο.
- Αλείφετε ένα ρηχό ταψί με λίγο ελαιόλαδο, βάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20′-25′.
- Για τη σάλτσα κάρυ:Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι και το ανακατεύετε με το γιαούρτι, την μουστάρδα, το κάρυ και λίγο αλάτι. Σερβίρετε το κοτόπουλο με την σάλτσα κάρυ.
28/09/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τραγανά σνίτσελ κοτόπουλου με σάλτσα κάρυ