Τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου

Τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου

Ποιος αντιστέκεται στη θέα ενός τραγανού κοτόπουλου; Μια συνταγή για να ψήσετε τα πιο νόστιμα και τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου που φτιάξατε ποτέ.

Υλικά συνταγής

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 1/2 κ.γ.τσίλι σκόνη ή 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή [προαιρετικά]
  • 75 γρ. σιμιγδάλι ψιλό  ή φρυγανιά τριμμένη
  • 50 γρ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο [υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ]
  • Λάδι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στου 190 βαθμούς κελσίου. Βάζετε μια σχάρα επάνω επάνω σε ένα ρηχό ταψί.
  2. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζετε το αλεύρι,  τα αβγά χτυπημένα σε άλλο βαθύ πιάτο  και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά με όλα τα μπαχαρικά και τα ανακατεύετε καλά.
  3. Αλατίζετε τα μπούτια κοτόπουλου και τα περνάτε πρώτα από το αλεύρι να επικαλυφθούν καλά και παντού μετά στα χτυπημένα αβγά να καλυφθούν πολύ καλά και τέλος τα γυρίζετε από όλες τις πλευρές να καλυφθούν εντελώς από το μείγμα φρυγανιάς μπαχαρικών.
  4. Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι ώσπου να «κάψει» και προσθέτετε τα μπούτια κοτόπουλου. Τα τηγανίζετε για 3-4 λεπτά γυρίζοντάς τα από όλες τις  πλευρές ώστε να «θωρακισθούν» καλά και να ροδίσουν.
  5. Τα μεταφέρετε στη σχάρα επάνω στο ταψί και τα ψήνετε για 25-30 λεπτά περίπου.
  6. Σερβίρονται  ζεστά. Μπορείτε να απολαύσετε με κέτσαπ ή με σος γιαουρτιού [γιαούρτι , άνιθο, αλάτι, λεμόνι και ανακατεύετε] και με τηγανιτές πατάτες.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου