Τραγανό φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού μουστάρδας

Τραγανό φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού μουστάρδας

Ζουμερό εσωτερικά, τραγανό εξωτερικά πεντανόστιμο φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο, συνοδευμένο  με σάλτσα γιαουρτιού μουστάρδας. Μια εύκολη, γρήγορη και απλή συνταγή (από εδώ) για ένα αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 1 λίτρο νερό
  • 1/4 φλ. τσαγιού χοντρό αλάτι
  • 900 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κάθετες φέτες 3 εκ. περίπου
  • 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. γάλα
  • σταγόνες Tabasco (προαιρετικά)
  • 2 ½ φλ. τσαγιού ψίχα ψωμιού 2-3 ημερών, ψιλο-θρυμματισμένα στο μούλτι 
  • 1 ½ φλ. τσαγιού σκόνη σκόρδου
  • Για τη σάλτσα μουστάρδας:
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κοφτές κ.σ. μουστάρδα (1 κ.σ. απαλή + 1 κ.σ. καυτερή)
  • 1-2 πρέζες αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το 1 λίτρο νερό και το 1/4 φλ. τσαγιού αλάτι και να ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το αλάτι. Μεταφέρετε το αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη τσάντα poly bag που κλείνει αεροστεγώς προσθέτετε και τις φέτες κοτόπουλου, κλείνετε αεροστεγώς τη σακούλα, τη τοποθετείτε σε ένα ταψί και τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λ έως 1 ώρα να μαριναριστεί και να μαλακώσει πολύ το κοτόπουλο. 
  2. Σε ένα ρηχό πιάτο ρίχνετε το αλεύρι με 1/2 κ.γ. αλάτι και τα ανακατεύετε. Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνετε τα αυγά με το γάλα και προαιρετικά λίγο ταμπάσκο και τα χτυπάτε καλά. Τέλος σε ένα τρίτο πιάτο ρίχνετε τα θρυμματισμένα ψίχουλα ψωμιού, το σκόρδο σε σκόνη λίγο αλατοπίπερο, τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη. 
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος. Βγάζετε τα κομμάτια κοτόπουλου από το αλμυρό νερό, τα ξεπλένετε καλά κάτω από μπόλικο τρεχούμενο νερό και τα στεγνώνετε καλά με απορροφητικό χαρτί. 
  4. Καλύπτετε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου, ένα τη φορά, πρώτα με το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος με τα ψίχουλα ψωμιού, φροντίζοντας να καλύπτονται ομοιόμορφα απ” όλες τις πλευρές σε όλα τα στάδια παναρίσματος. 
  5. Τα τοποθετείτε στο ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα. Μη τα παραψήσετε και χάσουν τους ζωμούς τους. 
  6. Για τη σάλτσα μουστάρδας: Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη σος μουστάρδας και τα ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν πολύ καλά. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να σερβίρετε.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τραγανό φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού μουστάρδας