Τραγανές πατάτες στο φούρνο με μπέικον και παρμεζάνα

Τραγανές πατάτες στο φούρνο με μπέικον και παρμεζάνα

Υπέροχες πατάτες στο φούρνο, τραγανές έξω και μαλακές μέσα, με μπέϊκον και παρμεζάνα και σκόρδο. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πικάντικο, πεντανόστιμο μεζέ με το κρασί ή τη μπύρα σας ή ορεκτικό ή συνοδευτικό με τα ψητά σας. Όπως και αν το προτιμήσετε θα το απολαύσετε γευστικά και οπτικά. Δείτε πιο κάτω σε φωτογραφίες την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα.

Υλικά συνταγής

  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 200 γρ. καπνιστό μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού τυρί parmigiano Reggiano, φρεσκοτριμμένο
  • χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρέσκο μαϊντανό 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις τοποθετείτε σε μεγάλη κατσαρόλα. Γεμίζετε τη κατσαρόλα με νερό φροντίζοντας να καλυφθούν καλά οι πατάτες. Τις αφήνετε να βράσουν για 15 λ περίπου από το σημείο βρασμού ή μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι.
  2. Κόβετε σε μικρά κομμάτια, 12 χιλιοστών περίπου, το μπέϊκον και το σοτάρετε σε ένα τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία μέχρι να ροδίσει χωρίς να το αφήσετε να γίνει τραγανό. Το αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και το μεταφέρετε σε πιάτο, πάνω σε απορροφητικό χαρτί. 
  3. Σουρώνετε τις πατάτες και τις αφήνετε να μισοκρυώσουν. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνετε με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το λίπος του μπέικον ένα ταψί. Επίσης τρίβετε το τυρί  Parmigiano Reggiano, πολτοποιείτε το σκόρδο και ψιλοκόβετε το μαϊντανό.
  4. Κόβετε τις μισο-κρύες πατάτες σε 2-3 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθός τους και τις στρώνετε στο λαδωμένο ταψί με τη κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Τις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ . Στα μέσα του ψησίματος γυρίστε τες ώστε να γίνουν τραγανές απ” όλες τις πλευρές. 
  5. Μετά τα 40 λ μειώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190 βαθμούς, τις γυρνάτε ακόμα μια φορά και τις πασπαλίζετε με το σκόρδο και το τυρί. Προσθέτετε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι, αν θέλετε και τις ψήνετε για 15-20 λ ακόμα ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά και γίνουν τραγανές. Τις βγάζετε από το φούρνο, τις πασπαλίζετε με φρέσκο μαϊντανό και τις σερβίρετε.

Δείτε την εκτέλεση συνταγής βήμα-βήμα

Κόβετε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει καλά χωρίς να περιμένετε να γίνει τραγανό.

φούρνο ψητό πατάτες 1

 

 

Βράζετε τις πατάτες και μόλις μισοκρυώσουν τις κόβετε σε 2-3 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθός τους. Τις βάζετε στο λαδωμένο ταψί και αλατοπιπερώνετε.

φούρνο ψητό πατάτες 2

Τις ψήνετε για 35-40 λεπτά. Στα μέσα του ψησίματος γυρίστε τες ώστε να γίνουν τραγανές απ” όλες τις πλευρές.

φούρνο ψητό πατάτες 3

Μειώστε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς, γυρίστε πλευρά πάλι τις πατάτες  και τις πασπαλίζετε με το μπέικον, το σκόρδο, και Parmigiano Reggiano.

φούρνο ψητό πατάτες 4

Προσθέτετε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι, αν θέλετε, και τις ψήνετε για 15-20 λ ακόμα ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά και γίνουν τραγανές. Τις βγάζετε από το φούρνο, τις πασπαλίζετε με φρέσκο μαϊντανό και τις σερβίρετε αμέσως ζεστές !

φούρνο ψητό πατάτες 5

Πηγή / Προσαρμογή από epicurious.com

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τραγανές πατάτες στο φούρνο με μπέικον και παρμεζάνα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.