Τραγανές πατατοκροκέτες με τυρί στο τηγάνι

Τραγανές πατατοκροκέτες με τυρί στο τηγάνι

Πεντανόστιμες πατατοκροκέτες με μοτσαρέλα, τσένταρ και μυρωδικά στο τηγάνι. Μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή που σίγουρα θα αγαπήσουν για την υπέροχη γεύση τους οι μεγάλοι και τα λατρέψουν τα μικρά παιδιά. Μια ευέλικτη συνταγή όπου μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τυριά με άλλα επιλογής σας ή και αυξήσετε τη ποσότητά τους καθώς επίσης και να προσθέσετε ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια ή σοταρισμένο μπέικον ψιλοκομμένο προκειμένου να έχετε ένα γευστικό αποτέλεσμα προτίμησή σας!

Υλικά συνταγής

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 1 ½ ξερά κρεμμύδια ψιλοτριμμένα στο multi
  • 2 αυγά καλά χτυπημένα
  • 1-2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο 
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανού, μόνο τα φύλλα του, ψιλοκομμένα 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100-120 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 100-120 γρ. τριμμένο τσένταρ 
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες, τι κόβετε στα τέσσερα, τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και αλάτι που να τις σκεπάζει και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν καλά και να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι.
  2. Τις στραγγίζετε τις μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και τις πολτοποιείτε σε πουρέ με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με πιρούνι. Εναλλακτικά για να έχετε ένα απολύτως λείο αποτέλεσμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μούλτι ή μπλέντερ.
  3. Σε ένα multi ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το στραγγίζετε ελαφρώς με τα χέρια σας να φύγουν τα πολλά υγρά. Το ρίχνετε στο μπολ με το πουρέ πατάτας, προσθέτετε το ψιλοκομμένο δυόσμο το μαϊντανό, το μπέικιν πάουντερ, τα τριμμένα τυριά και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  4. Δοκιμάζετε και διορθώνετε το αλάτι, προσθέτετε τα αυγά καλά χτυπημένα και ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Αν το μείγμα είναι σχετικά αραιό προσθέστε λίγο αλεύρι. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε το μείγμα για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
  5. Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
  6. Πλάθετε το μείγμα πατάτας σε μακρόστενες ή στρογγυλές κροκέτες, πρώτα τις αλευρώνετε ελαφρώς και μετά τις καλύπτετε με τη τριμμένη φρυγανιά πιέζοντάς τες ελαφρώς με το χέρι σας για να “σταθεί” η φρυγανιά πάνω στις κροκέτες. Τη φρυγανιά τη βάζουμε για πιο τραγανό αποτέλεσμα. Μπορείτε να τη παραλείψετε αν δεν είναι στις προτιμήσεις σας. 
  7. Τηγανίζετε, σε δόσεις, τις κροκέτες σας στο ζεστό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ροδαλό-χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξει το περίσσιο λάδι πριν τις σερβίρετε. 

Tip: Για πιο έντονη πικάντικη γεύση μπορείτε να ψιλοκόψετε το ξερό κρεμμύδι και να το σοτάρετε σε 1 κ.σ. λάδι, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά. Μετά το στραγγίζετε καλά και το προσθέτετε στο μείγμα. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε τα προτεινόμενα τυριά της συνταγής με άλλα επιλογής σας όπως και να προσθέσετε ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες στραγγισμένες, ή κομματάκια ζαμπόν επιλογής σας ή 2-3 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον σοταρισμένο σε τηγανάκι χωρίς λιπαντική ουσία.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τραγανές πατατοκροκέτες με τυρί στο τηγάνι

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page