Τραγανές πατάτες φούρνου

Οι πιο τραγανές, οι πιο μυρωδάτες και πιο νόστιμες πατάτες φούρνου που έχετε ποτέ δοκιμάσει. Μια απλή και εύκολη συνταγή για πατάτες φούρνου για να

Τραγανές πατάτες φούρνου

Τραγανές πατάτες φούρνου

Οι πιο τραγανές, οι πιο μυρωδάτες και πιο νόστιμες πατάτες φούρνου που έχετε ποτέ δοκιμάσει. Μια απλή και εύκολη συνταγή για πατάτες φούρνου για να συνοδεύσετε τα ψητά σας αλλά και τα μαγειρεμένα κοκκινιστά, όπως το κοτόπουλο, το κρέας, τα κεφτεδάκια σας. Μια συνταγή που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας!

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 2 κιλά νερό
  • 30 γρ. θαλασσινό αλάτι
  • 4 γρ. (1/2 κ.γ.) μαγειρική σόδα
  • 75 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. δεντρολίβανο, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. θυμάρι, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • κύμινο σε σκόνη
  • πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μία κατσαρόλα με 2 κιλά κρύο νερό, ρίχνετε τις πατάτες, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το αλάτι. Μόλις κοχλάσει το νερό χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τις πατάτες για περίπου 10 λ ή μέχρι να μπορείτε να τις τρυπήσετε εύκολα με ένα μαχαιράκι στο κέντρο τους. 
  2. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το σκόρδο να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα, για περίπου 3-4 λ. Σβήνετε τη φωτιά, σουρώνετε το αρωματισμένο λάδι από ψιλή σίτα, μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, και κρατάτε στην άκρη τα υλικά που αρωματίσατε το λάδι.
  3. Σουρώνετε τις πατάτες, τις μεταφέρετε στο μπολ με το αρωματισμένο λάδι, προσθέτετε πιπέρι και τις ανακατεύετε απαλά για να μη διαλυθούν, μέχρι να μαριναριστούν καλά και να δημιουργηθεί στην επιφάνειά τους μια άγρια υφή. Σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνετε τις πατάτες φροντίζοντας να έχουν ένα μικρό κενό μεταξύ τους.
  4. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 20 λ. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο, γυρνάτε τις πατάτες και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν ένα έντονο καστανό χρώμα και να γίνουν τραγανές, για περίπου 20 λ ακόμη.
  5. Τις βγάζετε από τον φούρνο, τις μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το μείγμα με το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο που είχατε αρωματίσει το λάδι και την πάπρικα και το κύμινο και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε, προσθέτετε αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρετε.

Πηγή

25/05/2024

www.sintayes.gr,

Συνταγή: Τραγανές πατάτες φούρνου

  Tags: κατσαρόλας μεζέδες ορεκτικά πατάτες συνταγές

Rating
( No ratings yet )
Συνταγές της μαμάς - Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
Αφήστε μια απάντηση

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: