Τραγανές πατάτες φούρνου

Τραγανές πατάτες φούρνου

Πατάτες φούρνου με κρούστα παξιμαδιών, οι πιο τραγανές πατάτες που φάγατε ποτέ! Μια εύκολη συνταγή για να συνοδεύσετε τα φαγητά σας με τις τέλειες πατάτες φούρνου, τραγανές εξωτερικά, μαλακές εσωτερικά που σίγουρα θα κλέψουν τη παράσταση και από το κυρίως πιάτο που συνοδεύουν. Δοκιμάστε τες!!!

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό πατάτες baby με τη φλούδα τους
  • 1 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. σπόροι γλυκάνισου
  • 1/2 κ.γ. κάρυ
  • 1/2 κ.γ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
  • 2 κ.σ. χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. θρυμματισμένο παξιμάδι στο μούλτι
  • 50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε και βουρτσίζετε πολύ καλά εξωτερικά τις φλούδες από τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 30-40 λ ή μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να “ανοίξουν”. Τις στραγγίζετε και μόλις κρυώσουν, τις κόβετε στη μέση και τς βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Τις πασπαλίζετε με το θυμάρι, τη πάπρικα, το κάρυ, το γλυκάνισο, το δενδρολίβανο, το αλάτι και πιπέρι και τις ανακατεύετε απαλά αλλά καλά για να καλυφθούν από τα μυρωδικά. Προσθέτετε το θρυμματισμένο στο μούλτι παξιμάδι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα πυρίμαχο πυρέξ (το οποίο να χωράει τις πατάτες σας απλωτές) ρίχνετε το ελαιόλαδο και το βάζετε στο φούρνο μέχρι να κάψει καλά. Μόλις αχνίσει το ελαιόλαδο βγάζετε το πυρέξ στο φούρνο και ρίχνετε μέσα τις πατάτες, με προσοχή όμως γιατί θα “τσιτσιρίσουν” στο καυτό λάδι, ανακινείτε το πυρέξ κουνώντας το με τα χέρια σας να λαδωθούν και απλωθούν οι πατάτες σας. 
  4. Τις ψήνετε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα. Τις βγάζετε από το φούρνο, τις μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε αμέσως ζεστές. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τραγανές πατάτες φούρνου