Τραγανές πατάτες φούρνου με σκόρδο και λεμόνι

Τραγανές πατάτες φούρνου με σκόρδο και λεμόνι

Μια πολύ εύκολη συνταγή για υπέροχες, τραγανές πατάτες φούρνου με σκόρδο και άρωμα λεμονιού. Ένα εύκολο και πεντανόστιμο συνοδευτικό για τα ψητά σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες baby κομμένες στη μέση (ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθός τους)
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 ½-2 μέτριων λεμονιών το χυμό (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • αλάτι πιπέρι
  • θυμάρι αποξηραμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 
  2. Πλένετε τις πατάτες με τις φλούδες τους, τις κόβετε στη μέση και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 8 λ από το σημείο βρασμού ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε πολύ καλά σε σουρωτήρι και τις κόβετε στη μέση ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθός τους.
  3. Τις μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί, τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο, προσθέτετε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού λίγο χοντρό αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε πολύ απαλά. 
  4. Τις πασπαλίζετε με θυμάρι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ. Στη συνέχεια τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά και να ροδίσουν και γίνουν τραγανές εξωτερικά. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τραγανές πατάτες φούρνου με σκόρδο και λεμόνι