Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου

Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχες τραγανές, τηγανιτές φτερούγες κοτόπουλου. Παναρισμένες με καρυκεύματα, μαριναρισμένες για extra γεύση θα απολαύσετε ένα υπέροχο ορεκτικό ή κυρίως γεύμα με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα. 

Υλικά συνταγής

  • 1 1/2 κιλά φτερούγες κοτόπουλου
  • 3 κ.σ. καρύκευμα για κοτόπουλου εμπορίου ή φτιάξτε το δικό σας [βλέπε συνταγή εδώ]
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2-3 κ.γ. αλάτι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεπλένετε τις φτερούγες, τις αλατίζετε και τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά το καρύκευμα για κοτόπουλο, το ελαιόλαδο και το μέλι. Βάζετε μέσα στο μπολ στο κοτόπουλο ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας να καλυφθούν με το μείγμα οι φτερούγες. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  3. Σε μια μεγάλη, αεροστεγή, πλαστική σακούλα τροφίμων, βάζετε το κορν φλάουερ, το αλεύρι και το αλάτι και ανακινείτε καλά τη σακούλα να ανακατευτούν. Ρίχνετε μέσα στη σακούλα τις φτερούγες κοτόπουλου και ανακινείτε πάλι καλά τη σακούλα για να καλυφθούν καλά όλες οι φτερούγες. Αφήστε στην άκρη τη σακούλα με το κοτόπουλο για 10 λ να “σταθεί” το μείγμα στο κοτόπουλο. [*]
  4. Ζεσταίνετε το σπορέλαιο σε φριτέζα ή σε μεγάλο τηγάνι [5 εκ. τουλάχιστον σπορέλαιο στο τηγάνι για να σκεπάζονται οι φτερούγες]. Τηγανίζετε σταδιακά τις φτερούγες για 7 λ περίπου, τις μεταφέρετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

[*] Εναλλακτικό κάντε αυτή τη διαδικασία με τον παραδοσιακό τρόπο: Ανακατεύετε τo κορν φλάουερ, το αλεύρι και το αλάτι σε μπολ, βουτάτε μια μια τις φτερούγες για να παναριστούν και τις αφήνετε στην άκρη για 10 λ πριν τις τηγανίσετε.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου