Τραγανά στικ κοτόπουλου με σάλτσα μελιού σκόρδου

Τραγανά στικ κοτόπουλου με σάλτσα μελιού σκόρδου

Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε πεντανόστιμα, τραγανά στικ κοτόπουλου με υπέροχη σάλτσα μελιού με σκόρδο που θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση της. Απολαύστε το ως ορεκτικό ή μεζέ ή συνοδέψτε το με τηγανιτές πατάτες, τηγανισμένες σε μεγάλα κομμάτια με τη φλούδα τους. 

Υλικά συνταγής

  • Για τα στικς κοτόπουλου:
  • 1 φλ. τσαγιού δημητριακά (νιφάδες βρώμης ή κορν φλέικς) θρυμματισμένα σε μικρά κομματάκια
  • 3-4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 3 στήθη κοτόπουλου, κομμένα το κάθε ένα σε 4 στικς 
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα μελιού-σκόρδου:
  • 1 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 2-4 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 – 1 1/2 κ.σ. κορν φλάουερ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα στικς κοτόπουλου: Σε ένα βαθύ μεγάλο πιάτο αναμιγνύετε τα θρυμματισμένα δημητριακά και τη τριμμένη φρυγανιά και τα αφήνετε στην άκρη. Σε δεύτερο πιάτο ρίχνετε το αλεύρι και σε τρίτο τα αυγά και τα χτυπάτε.
  2. Αλατοπιπερώνετε τα στικς κοτόπουλο, τα πασπαλίζετε ένα ένα με το αλεύρι, τα βουτάτε καλά στο αυγό και στη συνέχεια τα βουτάτε στο μείγμα δημητριακών φρυγανιάς φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. 
  3. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζετε τα στικς κοτόπουλου σε παρτίδες, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο όταν απαιτείται. Για το τηγάνισμα απαιτείτε 5-6 λ από κάθε πλευρά ή ανάλογα με το πάχος του μέχρι να χρυσίσει εξωτερικά αλλά να μείνει ζουμερό εσωτερικά.
  4. Για τη σάλτσα μελιού σκόρδου: Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά,  τοποθετείτε το μέλι, τη μαύρη ζάχαρη, το σκόρδο, τη σόγια σος, το σησαμέλαιο και 2-4 κ.σ. ξίδι (ανάλογα πόσο γλυκιά ή ξινή θέλετε τη σάλτσα σας) και τα ανακατεύετε καλά. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού προσθέτετε το νερό και το κορν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση και πήξει. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και τη σερβίρετε μαζί με το κοτόπουλο και προαιρετικά με τηγανιτές πατάτες ή πατάτες φούρνου. 

 Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τραγανά στικ κοτόπουλου με σάλτσα μελιού σκόρδου

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.