Αναρτήθηκε στις 26/08/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Τραγανά σοκολατένια μπισκότα με ινδοκάρυδο
Μια υπέροχη συνταγή για υπέροχα σοκολατένια μπισκότα χωρίς αλεύρι όπου το ινδοκάρυδο αντικαθιστά το αλεύρι και δημιουργεί μια ανάλαφρη ζύμη. Τραγανά εξωτερικά με γέμιση σοκολάτας για να απολαύσετε μια γευστική πανδαισία.
Υλικά συνταγής
- Για το μπισκότο:
- 250 γρ. ινδοκάρυδο
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 ασπράδια μικρών αυγών
- 100 ml κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
- 20 γρ. κορν φλάουερ
- 100 γρ. κουβερτούρα με περίπου 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
- Για τη γέμιση:
- 250 γρ. κουβερτούρα με περίπου 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
Εκτέλεση συνταγής
- Για το μπισκότο: Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε ελαφρώς τα ασπράδια, προσθέτετε όλα τα υλικά για το μπισκότο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Ρίχνετε και τη λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Απλώνετε το μείγμα σε ταψί στρωμένο μια λαδόκολλα έτσι ώστε να έχει πάχος περίπου 1 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 15 λεπτά. Όταν το βγάλετε από το φούρνο το αφήνετε για λίγο να κρυώσει και το κόβετε στη μέση, σε δύο ίδια κομμάτια.
- Για τη γέμιση: Σε μέτριο μπολ βάζετε τα κομματάκια σοκολάτας. Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και λίγο πριν πάρει βράση τη ρίχνετε στο μπολ πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε πολύ καλά ώστε να γίνει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
- Το αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί έτσι ώστε να μπορείτε να το αλείψετε πάνω από το μπισκότο. Απλώνετε το μείγμα στο ένα μπισκότο, το σκεπάζετε με το άλλο μισό μπισκότο και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει. Κόβετε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή
26/08/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τραγανά σοκολατένια μπισκότα με ινδοκάρυδο