Τραγανά “μπαστουνάκια” φιλέτου κοτόπουλου με σως Ηollandaise

Τραγανά “μπαστουνάκια” φιλέτου κοτόπουλου με σως Ηollandaise

Μια εύκολη συνταγή για τραγανά και πικάντικα “μπαστουνάκια” από φιλέτα κοτόπουλου με σως Ηollandaise. Ένα υπέροχο πιάτο που μπορείτε να το απολαύσετε με σως Hollandaise.

Υλικά συνταγής

  • 450 γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε 12 κάθετα κομμάτια
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ.γ. αποξηραμένες νιφάδες μαϊντανού
  • 1 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι 
  • Σάλτσα Ηollandaise [ολλαντέζ] βλέπε υλικά και εκτέλεση εδώ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε για 20 λεπτά, σε ζεστό νερό  12 ξυλάκια μπαμπού για σουβλάκια,  18 εκ. μήκους. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και καλύπτετε ένα ταψί με λαδόκολλα την οποία λαδώνετε με ένα πινέλο. 
  2. Τοποθετείστε σε μεγάλο μπολ, τα αυγά και τη μουστάρδα και τα χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ενσωματωθούν. Αλατοπιπερώνετε το φιλέτα / μπαστουνάκια κοτόπουλου και τα βουτάτε μέσα στο μείγμα αυγών μουστάρδας για να καλυφθούν από όλες τις πλευρές. 
  3. Σε μεγάλο βαθύ πιάτο, βάζετε τη τριμμένη φρυγανιά, το μαϊντανό, το θυμάρι, το τσίλι και 1/2 κ.γ. αλάτι. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Βουτάτε μέσα ένα ένα τα μπαστουνάκια του κοτόπουλου, τα κυλάτε στο μείγμα να καλυφθούν πλήρως με το μείγμα και τα βάζετε σε πιατέλα.
  4. Περάστε σε κάθε μπαστουνάκι κοτόπουλου [κατά μήκος] ένα καλαμάκι από σουβλάκι και τα τοποθετείτε στο ταψί. Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15′-20′ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρετε με σάλτσα Ηollandaise [ολλαντέζ].

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τραγανά “μπαστουνάκια” φιλέτου κοτόπουλου με σως Ηollandaise

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.