Τραγανά κολοκυθάκια με παρμεζάνα στο φούρνο
Μια συνταγή για τραγανά κολοκυθάκια με παρμεζάνα στο φούρνο. Ένα νοστιμότατο ορεκτικό, ή ένας υπέροχος μεζές-σνάκ με το ποτό σας ή συνοδευτικό με τα ψητά σας.
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. κολοκυθάκια
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 φλ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς, βάζετε ένα λαδόχαρτο σε ταψί και το λαδώνετε με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε φέτες ή λεπτά μπαστουνάκια και τα αλατίζετε ελαφρώς.
- Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετείτε το αλεύρι το οποίο αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και το ανακατεύετε. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αυγά με 1 κ.σ. νερό και σε τρίτο πιάτο βάζετε τη τριμμένη φρυγανιά και τη παρμεζάνα την οποία έχετε τρίψει στο λεπτό μέρος του τρίφτη σας και ανακατεύετε καλά. [*]
- Περνάτε τα κολοκυθάκια πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς- παρμεζάνας προσέχοντας να καλυφθούν πλήρως.
- Τοποθετείτε τα κολοκυθάκια στο ταψί πάνω στο λαδόχαρτο και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα για 15 λ περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα ραντίζετε με την υπόλοιπη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 15 λ περίπου. Τα σερβίρετε και τα απολαμβάνετε ζεστά και τραγανά.
[*] Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να προσθέσετε, προαιρετικά, λίγο σκόρδο σε σκόνη, ή αποξηραμένη ρίγανη ή θυμάρι ή πιπέρι καγιέν ή οποιδήποτε μυρωδικό αρεσκείας σας κ.λ.π.
03/12/2015
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Τραγανά κολοκυθάκια με παρμεζάνα στο φούρνο
Tags: Κολοκυθάκια μεζέδες ορεκτικά συνταγές φούρνου