Αναρτήθηκε στις 29/11/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Τραγανά μπισκότα ινδοκάρυδου
Μια πολύ εύκολη συνταγή για υπέροχα, θρεπτικά, τραγανά και υγιεινά μπισκότα μπισκότα με ινδοκάρυδο. Απολαύστε το με ζεστό καφέ ή το γάλα σας για ένα ιδιαίτερα γευστικό, υγιεινό πρωϊνό.
Υλικά συνταγής
- 150 γρ. βούτυρο
- 11 κ.σ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 6 κ.σ. πίτουρο σιταριού [*]
- 2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα σε σκόνη
- 2 φλ. τσαγιού αποξηραμένο ινδοκάρυδο τριμμένο
- 10 κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα 2 ταψιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Ρίχνετε και τη βανίλια και τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μίξερ.
- Σε άλλο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, το πίτουρο σιταριού, τη σόδα, το μπέϊκιν πάουντερ και το ινδοκάρυδο. Το προσθέτετε σταδιακό στο μείγμα βουτύρου και το ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Πλάθετε μικρά μπαλάκια, τα τοποθετείτε πάνω στη λαδόκολλα στο ταψί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, τα πιέζετε ελαφρά με τα χέρια σας να “πλατύνουν” και “λεπτύνουν” και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αφαιρείτε από το ταψί πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν καλά και τα απολαμβάνετε.
[*] Το πίτουρο σιταριού θα το βρείτε σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ και στα καταστήματα βιολογικά προϊόντα.

homecookingadventure.com
29/11/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τραγανά μπισκότα ινδοκάρυδου