Τραχανόπιτα χωρίς φύλλο με κρούστα γιαουρτιού

Τραχανόπιτα χωρίς φύλλο με κρούστα γιαουρτιού

Μια εύκολη συνταγή για μια πεντανόστιμη τραχανόπιτα χωρίς φύλλο, με φέτα, γάλα, αυγά, βούτυρο και μια υπέροχη κρούστα γιαουρτιού. Γεύσεις απλές, καθαρές και οικείες, όμορφα συνδυασμένες στο ίδιο πιάτο. Εάν σας αρέσει ο τραχανάς, νομίζω ότι θα λατρέψετε αυτή την απλή και πεντανόστιμη πίτα. Αν πάλι η γεύση του δεν σας ενθουσιάζει, ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξετε γνώμη.

Υλικά συνταγής

  • Για τη τραχανόπιτα:
  • 2 1/2 λίτρα νερό
  • 500 γρ. τραχανά ξινό ή άλλο επιλογής σας
  • 400 ml γάλα φρέσκο
  • 3 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 250 γρ. φέτα τριμμένη
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχακάρυδο
  • Για τη κρούστα γιαουρτιού:
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 ml γάλα φρέσκο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αλατίζετε και το ζεσταίνετε. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνετε λίγο-λίγο τον τραχανά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε το γάλα και σιγοβράζετε για 15-20 λ.
  2. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο, τη φέτα, τα αυγά και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βουτυρώνετε καλά ένα μεγάλο πυρέξ διαστάσεων 23×33 εκ. περίπου και αδειάζετε μέσα το μείγμα του τραχανά. 
  4. Για τη κρούστα γιαουρτιού: Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και τα χτυπάτε καλά με το σύρμα να ενωθούν. Αδειάζετε το μείγμα πάνω από τον τραχανά και ισιώνετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  5. Ψήνετε τη πίτα στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Την αφήνετε να κρυώσει, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

theonewithallthetastes.com

 

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τραχανόπιτα χωρίς φύλλο με κρούστα γιαουρτιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.