Τούρτα ψυγείου με μπισκότα με 5 μόνο υλικά

Τούρτα ψυγείου με μπισκότα με 5 μόνο υλικά

Μια δροσερή, αφράτη τουρτίτσα ψυγεία με μπισκότα και 2 ειδών κρέμες με 5 μόνο υλικά που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις, όλες τις ώρες στην οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας. Μια συνταγή για μια πανεύκολη τουρτίτσα που θα γίνει η αγαπημένη σας και θα εντυπωσιάσει με τη γεύση και την υφή της όσους τη δοκιμάσουν.

Υλικά συνταγής

  • 3 φακελάκια Άνθος Αραβοσίτου Σοκολάτα
  • ζάχαρη, όση αναγράφεται στη συσκευασία του Άνθους Αραβοσίτου
  • 1 διπλό πακέτο μπισκότα τύπου Μιράντα
  • 1 φακελάκι έτοιμη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής βανίλια
  • γάλα, όσο αναγράφεται στη συσκευασία της Κρέμας Ζαχαροπλαστικής + το επιπλέον γάλα που  αναγράφεται στη συσκευασία του Άνθους Αραβοσίτου

Εκτέλεση συνταγής

  1. Φτιάχνετε την κρέμα Άνθος Αραβοσίτου σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τη καλύπτετε με μεμβράνη, που να εφάπτεται στην επιφάνειά της για να μην κάνει κρούστα, και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει. Εν τω μεταξύ σπάτε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια.
  2. Μόλις κρυώσει η κρέμα, την αφρατεύετε χτυπώντας τη για λίγο με ένα πιρούνι. Κρατάτε λίγα από τα σπασμένα μπισκότα για διακόσμηση, ρίχνετε τα υπόλοιπα μέσα στη κρέμα και ανακατεύετε απαλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και καλυφθούν τα μπισκότα με τη κρέμα.
  3. Παίρνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο (ή βάζετε ένα τσέρκι πάνω σε μια πιατέλα) που να χωράει 8 μερίδες, αδειάζετε μέσα το μείγμα μπισκότων και το απλώνετε ομοιόμορφα. Τη αφήνετε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστείτε. 
  4. Φτιάχνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία της και μετά την αδειάζετε μέσα στη φόρμα, πάνω στο μείγμα μπισκότων. Την απλώνετε παντού ομοιόμορφα και πασπαλίζετε την επιφάνεια με τα σπασμένα μπισκότα που κρατήσατε. Βάζετε τη τούρτα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά πριν την κόψετε.

Πηγή