Τούρτα παγωτό με βάση σπιτικό μπισκότο cookies με σταγόνες σοκολάτας

Τούρτα παγωτό με βάση σπιτικό μπισκότο cookies με σταγόνες σοκολάτας

Μια υπέροχη σε γεύση και εμφάνιση τούρτα παγωτό για να την απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους φίλους σας τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο. Μια συνταγή (από εδώ) για μια ξεχωριστή, εντυπωσιακή τούρτα, όπου ο συνδυασμός του έτοιμου παγωτού με cookies καθώς και το σπιτικό μπισκοτοκέικ cookies με σταγόνες σοκολάτας του δίνουν μια εξαιρετική υφή και γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για το μπισκότο βάσης
  • 3/4 φλ. τσαγιού (170 γρ.) βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 3/4 φλ. τσαγιού σκούρα καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 αυγό
  • 1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1¼ φλ. τσαγιού σταγόνες κουβερτούρας 
  • Για το παγωτό και την διακόσμηση
  • 1.400 γρ. παγωτό “Cookie Dough” Tom&Jerry ή “Nirvana Cookies&cream”
  • Για την διακόσμηση
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • Μίνι μπισκότα “cookies με κομμάτια σοκολάτας” χοντροθρυμματισμένα
  • σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το μπισκότο βάσης: Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και την αφήνετε στην άκρη.
  2. Ρίχνετε σε ένα μπολ το μαλακωμένο βούτυρο, το αλάτι και τα 2 ειδών ζάχαρες και τα χτυπάτε με το μίξερ για περίπου 3-4 λ ή μέχρι να αφρατέψουν καλά. Ρίχνετε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας, χτυπάτε να ενσωματωθούν και μετά προσθέτετε το αλεύρι και την μαγειρική σόδα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. 
  3. Σε αυτό το σημείο η ζύμη σας είναι πυκνή. Αφήνετε το μίξερ προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα και μετά αδειάζετε το μείγμα στην φόρμα και ισιώνετε την επιφάνειά του. 
  4. Ψήνετε το μπισκότο cookie στον προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λ ή μέχρι οι άκρες του να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε στην φόρμα να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  5. Για το παγωτό: Μόλις κρυώσει το μπισκότο cookie βγάζετε και το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει τόσο όσο να μπορείτε να το διαχειριστείτε.
  6. Μόλις μαλακώσει το παγωτό ξαναβάζετε το μπισκότο cookie στην φόρμα και από πάνω στρώνετε το παγωτό πιέζοντάς το προς τα κάτω για να μην μείνουν “τρύπες” αέρα. Το βάζετε στην κατάψυξη και το αφήνετε μέχρι να παγώσει πολύ καλά. 
  7. Για την διακόσμηση: Όταν παγώσει το παγωτό, χτυπάτε την κκρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και την μεταφέρετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μεγάλο στόμιο. Ξεφορμάρετε την τούρτα σε πιατέλα σερβιρίσματος και την γαρνίρετε στην επιφάνειά περιμετρικά με μεγάλες ροζέτες σαντιγί.
  8. Στο κέντρο της επιφάνειας της τούρτας, τοποθετείτε τα χοντροθρυμματισμένα mini cookies και τα περιχύνετε με το σιρόπι σοκολάτας. Την βάζετε στην κατάψυξη να παγώνει και την ξεπαγώνετε 10-15 λ (ανάλογα με την θερμοκρασία δωματίου) νωρίτερα από την ώρα που θα την σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα παγωτό με βάση σπιτικό μπισκότο cookies με σταγόνες σοκολάτας