Αναρτήθηκε στις 20/09/2014 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Τούρτα Πάβλοβα
Τούρτα Πάβλοβα. Το απόλυτο γλυκό για τους λάτρεις της σαντιγί. Ένα υπέροχο, εντυπωσιακό, αλλά και εύκολο γλυκό με τραγανή και βελούδινη υφή ταυτόχρονα. Η τούρτα πάβλοβα, το γλυκό με τη σαντιγί τη μαρέγκα τις φράουλες, που είναι στην εποχή τους, θα ξετρελάνει τους εσάς και τους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής
- Για τη μαρέγκα:[ *]
- Ασπράδια από 5 μεγάλα αβγά
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- Για τη σαντιγί:
- 500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. ροδόνερο
- Για το σερβίρισμα/ διακόσμηση:
- 400 γρ. φράουλες
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
-
Για τη μαρέγκα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί (όχι βαθύ/ του φούρνου). Απλώνουμε πάνω στο ταψί τη ζάχαρη και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί για 8 λ περίπου (προσοχή! δεν πρέπει να καραμελώσει).
- Στο μεταξύ βάζουμε τα ασπράδια να χτυπιούνται στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ. Όταν σφίξει η μαρέγκα, βγάζουμε την καυτή ζάχαρη από το φούρνο και με το μίξερ σε λειτουργία τη ρίχνουμε στη μαρέγκα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει σφιχτή η μαρέγκα (σχεδόν συμπαγής) και γυαλιστερή. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.
- Με μια σπάτουλα παίρνουμε σιγά σιγά κουταλιές από τη μαρέγκα και τις απλώνουμε πάνω στο στρωμένο με χαρτί ψησίματος ταψί, με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα στρώμα ίσο σε πάχος και σε σχήμα στρογγυλού δίσκου. Προς το τέλος προσπαθούμε να κάνουμε περιμετρικά το δίσκο πιο ψηλό σε πάχος.
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140οC και ψήνουμε τη μαρέγκα για 50 λ περίπου, μέχρι να πάρει ένα απαλό μπεζ χρώμα. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει μέσα στο φούρνο.
- Για τη σαντιγί: Χτυπάμε στην πολύ δυνατή ταχύτητα του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να πάρει παχύρρευστη μορφήί. Προσθέτουμε το ροδόνερο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η σαντιγί.
- Για το σερβίρισμα/ διακόσμηση: Πλένουμε τις φράουλες με τα κοτσάνια τους, τις στεγνώνουμε και τέλος τις κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα αν είναι πολύ μεγάλες. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη μαρέγκα και πάνω από τη σαντιγί στρώνουμε τις φράουλες. Πασπαλίζουμε τις φράουλες με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε αμέσως!
[*] Αν δε θέλετε να κάνετε μαρέγκα μπορείτε να την πάρετε έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο, επίσης μπορείτε να βάλετε επάνω ότι φρούτο σας αρέσει.
20/09/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τούρτα Πάβλοβα