Τούρτα παγωτό με μπισκότα και φράουλες
Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό με φρέσκες φράουλες,για να εντυπωσιάσετε τους δικούς σας ανθρώπους και τους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 125 γρ. βιτάμ λιωμένο
- Για το παγωτό:
- 1 κουτί (250 γρ.) φυτική σαντιγί
- 1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτί (400 γρ.) εβαπορέ γάλα
- 1 βανίλια
- Για γαρνίρισμα:
- 1/2 κιλό φρέσκες ώριμες φράουλες
- 3/4 φλ. τσαγιού μαρμελάδα φράουλα
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε στη σκόνη το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν και στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι διαμέτρου 22 εκ. ή σε κανονικό ταψί στρωμένο με μεμβράνη. Το πατάμε να ισιώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.
- Για το παγωτό: Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5-7 λ να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε και το εβαπορέ και χτυπάμε για 5 λ επιπλέον να αφρατέψει.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, πάνω στο μπισκοτένια βάση, το ισιώνουμε στην επιφάνεια και το βάζουμε στη κατάψυξη να παγώσει.
- Για γαρνίρισμα: Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα να λιώσει και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε, σουρώνουμε το μείγμα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Βγάζουμε το παγωτό από τη κατάψυξη, στρώνουμε τις φράουλες πάνω στο παγωτό και περιχύνουμε με τη χλιαρή μαρμελάδα [που είναι πλέον σαν σιρόπι]. Κόβετε το παγωτό σε κομμάτια και σερβίρετε.
cookingreece.wordpress.com
15/04/2016
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Τούρτα παγωτό με μπισκότα και φράουλες
Tags: γλυκά επιδόρπια μπισκότα Παγωτό παγωτό παγωτά συνταγές Τούρτα φράουλες