Τούρτα “oreo cheesecake” χωρίς ψήσιμο

Τούρτα “oreo cheesecake” χωρίς ψήσιμο

Μια υπέροχη συνταγή για μια φανταστική, πεντανόστιμη τούρτα “oreo cheesecake” χωρίς ψήσιμο. Μια αφράτη, ανάλαφρη τούρτα για όλες τις περιστάσεις για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες σας. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 26 μπισκότα όρεο
  • 4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • Για τη στρώση cheesecake σοκολάτας:
  • 440 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί
  • 22ο γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σταγόνες κουβερτούρας
  • Για τη στρώση cheesecake Oreo:
  • 440 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelhia
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί
  • 6 μπισκότα όρεο θρυμματισμένα
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 13 μπισκότα όρεο [10 ολόκληρα + 3 θρυμματισμένα]
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 22-23 εκ. με αποσπώμενο πάτο ή ένα κοινό ταψάκι και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος.
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα όρεο σχεδόν σε σκόνη στο μούλτι. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί. Ρίχνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού και το πιέζετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της βάσης.
  3. Για τη στρώση cheesecake σοκολάτας: Σε μεγάλο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε σε πηχτή σαντιγί. (Θα είστε βέβαιοι ότι η σαντιγί είναι έτοιμη, όταν γυρίσετε το μπολ ανάποδα η σαντιγί δεν πέφτει). Σε άλλο, μεγάλο μπολ χτυπάτε το  τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη σαντιγί στο μείγμα τυριού και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Λιώνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί [ή στο φούρνο μικροκυμμάτων ελέγχοντας ανά 20 δευτερόλεπτα], τη προσθέτετε στο μείγμα τυριού-σαντιγί και χτυπάτε με το μίξερ για άλλα λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων, ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο.
  5. Για τη στρώση cheesecake Oreo: Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για τη σαντιγί και κρέμα τυριού/ζάχαρης όπως αναφέρεται στη παράγραφο 3. Θρυμματίζετε τα όρεο σε μούλτι, τα προσθέτετε στο μείγμα τυριού/ζάχαρης/σαντιγί και ανακατεύετε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί πάνω από τη σοκολατένια στρώση cheesecake και ισιώνετε την επιφάνεια.
  6. Για το γαρνίρισμα: Θρυμματίζετε στο μούλτι τα 3 μπισκότα όρεο και πασπαλίζετε την επιφάνεια της τούρτας και βάζετε για μερικές ώρες τη τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Πριν σερβίρετε, χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και σε κάθε κομμάτι που θα σερβίρετε κάνετε μια ροζέτα με κορνέ ζαχαροπλάστικής και προσθέτετε κάθετα ένα μπισκότο όρεο.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα “oreo cheesecake” χωρίς ψήσιμο

 

Ένα Σχόλιο

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.