Τούρτα με Ganache Nutella’s, σοκολάτας γάλακτος και φουντούκια

Τούρτα με Ganache Nutella’s, σοκολάτας γάλακτος και φουντούκια

Μια υπέροχη λαχταριστή τούρτα πραλίνας φουντουκιού. Η απόλυτη απόλαυση της σοκολάτας… με μπόλικη σοκολάτα κουβερτούρα και καρύδια στο παντεσπάνι, χωρίς αλεύρι, με ganache σοκολάτας γάλακτος και Nutellas στη γέμιση και στην επικάλυψη. Απλά υπέροχη… για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο…

Υλικά συνταγής

  • Για το κέϊκ/ παντεσπάνι:
  • 260 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • ¼ φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού φουντούκια ασπρισμένα καβουρδισμένα & ψιλοαλεσμένα
  • 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για τη Ganache σοκολάτας γάλακτος:
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 280 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια
  • Για την Nutella Ganache:
  • 370 γρ. Nutella
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 1/3 φλ. τσαγιού φουντούκια, ασπρισμένα καβουρδισμένα & ψιλοκομμένα
  • Για το σιρόπι:
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλ. νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο 23 εκ. ή τοποθετείτε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 23 εκ. 
  2. Για το κέϊκ/ παντεσπάνι: Λιώνετε τα κομματάκια κουβερτούρας σε μπεν μαρί.  Χτυπάτε στο μίξερ, το βούτυρο, τη σκόνη κακάου, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τα ψιλοαλεσμένα φουντούκια, τμηματικά ένα ένα και τα αυγά και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτετε και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Ρίχνετε το σοκολατένιο μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά. [κάντε το πείραμα με το καλαμάκι από σουβλάκι για να δείτε αν θα βγεί στεγνό οπότε το παντεσπάνι είναι έτοιμο]. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώνει.
  4. Για τη Ganache σοκολάτας γάλακτος: Κόβετε τη σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια τα οποία τοποθετείτε σε μπολ. Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση τη ρίχνετε στο μπολ με τα κομματάκια σοκολάτας. Το αφήνετε 2 λεπτά και μετά ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία κρέμα.
  5. Τη βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά να κρυώσει. Μετά τα 20 λεπτά τη βγάζετε από το ψυγείο και τη χτυπάτε δυνατά με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και γίνει σαν πηχτή σαντιγί. Αφήστε τη στην άκρη.
  6. Για την Nutella Ganache: Σε μια κατσαρόλα βάζετε σε χαμηλή φωτιά τη Nutella και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν σε μια λεία κρέμα. Ρίχνετε τα 3/4 της ποσότητας της ganache σε ένα μπολ και προσθέστε 1/3 φλ. ψιλοκομμένα φουντούκια. Ανακατέψτε και αφήστε τα όλα στην άκρη. 
  7. Για το σιρόπι: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά από τη στιγμή που θα έλθει σε σημείο βρασμού. Κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
  8. Για τη συναρμολόγηση της τούρτας: Ξεφορμάρετε σε πιατέλα το κέϊκ / παντεσπάνι και με ένα μεγάλο πριονωτό μαχαίρι το κόβετε στη μέση οριζόντια. Βάζετε σε δύο πιατέλες τα 2 παντεσπάνια και με ένα πινέλο “ταμπονάρετε” τα δύο στρώματα με το 1/2 σιρόπι στο καθένα. 
  9. Αλείφουμε το πρώτο πάτο με τη ½ ποσότητα, από την Nuttella ganache, με τα φουντούκια. Πάνω από την Nuttella, στρώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος γκανάζ. Απλώνουμε στο δεύτερο πάτο που έχουμε στην άκρη, την υπόλοιπη ganache με τα φουντούκια και τον αναποδογυρίζουμε πάνω στην σοκολάτα γάλακτος ganache. Βάζουμε τη τούρτα στο ψυγείο να παγώσει για 20 λεπτά. 
  10. Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και τη καλύπτουμε ολόκληρη με την Nutella ganache, που έχουμε αφήσει στην άκρη, χωρίς φουντούκια. Την βάζουμε πάλι στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί για 10 λεπτά και στην συνέχεια, κολλάμε γύρω-γύρω από την τούρτα, ή πασπαλίζουμε από πάνω τα 2 φλ. καβουρντισμένα φουντούκια  που κρατήσαμε στην άκρη.

Προαιρετικά μπορείτε να φτιάξετε ατομικά παστάκια καρδούλες, κόβοντας το παντεσπάνι με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς. Σε αυτή τη περίπτωση καλά είναι να μη το βάλετε σε στρογγυλό ταψί αλλά σε ορθογώνιο διαστάσεων 18 Χ 38 εκ. περίπου.

6a010536a07d60970b0147e254b4f9970b-800wi-500x350

foodloversodyssey.com

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα με Ganache Nutella’s, σοκολάτας γάλακτος και φουντούκια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.