Τούρτα γκανάζ σοκολάτας

Τούρτα γκανάζ σοκολάτας

Μια υπέροχη τούρτα με υγρή γκανάς σοκολάτας, γαρνιρισμένη με γλάσο γκανάς. Μια συνταγή (από εδώ) για το απόλυτο σοκολατένιο γλύκισμα για τους λάτρεις της σοκολάτας.  Απλά… δοκιμάστε τη…

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ γκανάζ σοκολάτας:
  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 125 γρ. βούτυρο κρύο ψιλοκομμένο
  • 55 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • Για το γλάσο γκανάζ:
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου βάσης 20 εκ. με αποσπώμενη βάση.
  2. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη ψιλοκομμένη σοκολάτα με το βούτυρο και 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Αφαιρείτε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώσει το μείγμα.
  3. Τοποθετείτε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για 10 λ μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε το αλεύρι και σταδιακά το λιωμένο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας πολύ απαλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί. Μην το ανακατεύετε πολύ, απλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και το ψήνετε για 12 λ [σε αυτή τη φάση το κέϊκ δεν θα είναι “σταθερό”. Μην σας ανησυχήσει]. Το βγάζετε από το φούρνο, περνάτε όρθια ένα μαχαίρι γύρω και περιμετρικά για να ξεκολλήσει από το μείγμα από τα τοιχώματα και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει μέσα στο ταψί.
  5. Στη συνέχεια το τοποθετείτε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα. Αφαιρέστε το από το ψυγείο 1 ώρα πριν το σερβίρετε και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει. Μέχρι να μαλακώσει φτιάχνετε το γλάσο γκανάς.
  6. Για το γλάσο γκανάς: Τοποθετείτε τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρολίτσα και την αφήνετε να σιγοβράζει. Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τη βάζετε σε πυρίμαχο μπολ. Αμέσως μόλις κοχλάσει η κρέμα γάλακτος, την αφαιρείτε από τη φωτιά και τη ρίχνετε στο μπολ με τα κομματάκια σοκολάτας.
  7. Αφήστε τη χωρίς να ανακατεύετε για 3 λ περίπου και μετά ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να έχετε μια εντελώς λεία κρέμα. Την αφήνετε στην άκρη για 15 λ να κρυώσει. Ξεφορμάρετε τη τούρτα γκανάς σε πιατέλα σερβιρίσματος και τη περιχύνετε με το γλάσο γκανάς. Κόβετε τη τούρτα σε κομμάτια και σερβίρετε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα γκανάζ σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.