Τούρτα cheesecake με oreo χωρίς ψήσιμο

Τούρτα cheesecake με oreo χωρίς ψήσιμο

Μια υπέροχη, ανάλαφρη τούρτα cheesecake με μπισκότα oreo. Ένα γλύκισμα που σίγουρα δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε στο δεύτερο κομμάτι και…. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για μια λαχταριστή τούρτα με δύο στρώσεις μπισκότων Oreo με πλούσια γεύση cheesecake με σοκολάτα, διακοσμημένη με σοκολατένια σαντιγί ολόκληρα και θρυμματισμένα oreo. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη τούρτα:
  • 250 γρ. (1 ¼ φλ.) μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. ημίγλυκη μαύρη κουβερτούρα
  • 480 ml (2 φλ.) κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
  • 280 γρ. μπισκότα Oreo 
  • 240 ml (1 φλ.) γάλα
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 360 ml (1 ½ φλ.) κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
  • 2 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 10 μπισκότα oreo

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση με διάμετρο βάσης 23 εκ. Ρίχνετε σε 2 χωριστά μπολ τις κρέμες γάλακτος, στο ένα για τη τούρτα και στο δεύτερο για τη διακόσμηση και τα χτυπάτε χωριστά με καθαρό μίξερ σε πηχτή σαντιγί. [*]
  2. Για τη τούρτα: Σε άλλο, μεγάλο, μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα λείο κρεμώδες αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να  ενσωματωθούν.
  3. Λιώνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ελαφρώς τη ρίχνετε στο μείγμα τυριού χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  4. Προσθέτετε στο μείγμα τη σαντιγί για τη τούρτα και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Για τη συναρμολόγηση: Ρίχνετε το γάλα σε ένα μπολ. Βουτάτε τα μπισκότα όρεο, ένα τη φορά, για 3-4 δευτερόλεπτα στο γάλα και μετά τα στρώνετε στη βάση του ταψιού το ένα δίπλα στο άλλο. Μην ανησυχείτε αν υπάρχουν μικρά κενά μεταξύ τους. Από πάνω ρίχνετε το μισό μείγμα cheesecake σοκολάτας και το στρώνετε ισομερώς. 
  6. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με άλλη μια στρώση μπισκότων όρεο βουτηγμένα για λίγα δευτερόλεπτα στο γάλα και από πάνω στρώνετε το υπόλοιπο μείγμα  cheesecake σοκολάτας. Σκεπάζετε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ. 
  7. Για τη διακόσμηση: Την επομένη ξεφορμάρετε τη τούρτα σας, περνώντας περιμετρικά ένα μαχαίρι ανάμεσα στην άκρη του γλυκού και τα τοιχώματα του ταψιού για να ξεκολλήσει, και τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
  8. Χτυπάτε τη κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο, κοσκινισμένο, και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Βάζετε τη σαντιγί σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μεγάλο ακροφύσιο με σχήμα αστεριού και διακοσμείτε τη τούρτα σας κάνοντας 12 μεγάλες ροζέτες περιμετρικά στην επιφάνειά της. (Κρατάτε τυχόν σαντιγί που σας περίσσεψε και αλείφετε τα τοιχώματα της τούρτα σας περιμετρικά).
  9. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα 6 μπισκότα όρεο στη μέση και τα τοποθετείτε ανάμεσα στις ροζέτες (βλέπε φωτογραφία). Θρυμματίζετε τα υπόλοιπα 4 μπισκότα όρεο, στο μούλτι, σε ψίχουλα και πασπαλίζετε το κενό στην επιφάνεια της τούρτα σας. Τη κόβετε σε κομμάτια και την απολαμβάνετε. 

[*] Για να πετυχαίνετε πάντα τη τέλεια πηχτή σαντιγί:

  • Η κρέμα γάλακτος που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι πλήρης σε λιπαρά (35-36%) κι όχι light και να είναι παγωμένη από το ψυγείο. 
  • Για να γίνει σφιχτή κι αφράτη η σαντιγί πρέπει να χτυπηθεί σε γρήγορη ταχύτητα του μίξερ και όσο είναι πολύ καλά παγωμένη από το ψυγείο ή αν τη βάλατε για λίγα λεπτά πριν το χτύπημα στη κατάψυξη. 
  • Με το που θα γίνει η σαντιγί σταματάτε αμέσως το χτύπημα. Σε αντίθετη περίπτωση η σαντιγί “θα κόψει”.
  • Αν θέλετε πολύ σφιχτή σαντιγί μαζί με την κρέμα γάλακτος ρίξτε 5 σταγόνες χυμού λεμονιού – όχι παραπάνω για να μη χαλάσει η γλυκιά γεύση της – και στη συνέχεια χτύπησέ τη στο μίξερ στην υψηλότερη ταχύτητα.
  • Μη προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη (ή κακάο σκόνη, ή βανίλια ή λικέρ κ.λ.π.) μαζί με τη κρέμα γάλακτος. Μόνο όταν πήξει αρκετά προσθέτετε τη ζάχαρη κι όχι από την αρχή.