Τούρτα μπλακ φόρεστ “Black Forest”

Τούρτα μπλακ φόρεστ “Black Forest”

Μια πανεύκολη συνταγή για μια λαχταριστή, φημισμένη για τη γεύση της τούρτα που πολλοί θα  λατρέψετε. Αξίζει να τη φτιάξετε μόνοι σας αυτή τη “Μπλάκ Φόρεστ” τούρτα και να την απολαύσετε με την με την οικογένειά σας και τους φίλους σας σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • 3 βάσεις τούρτας (παντεσπάνι) σοκολάτας έτοιμες ή που θα φτιάξετε μόνοι σας [βλέπε συνταγή εδώ]
  • 6 κουταλιές σούπας λικέρ της αρεσκείας σας (βύσσινο)
  • 200 γρ. γλυκό κουταλιού βύσσινο 
  • 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, 35-36% λιπαρά παγωμένη από το ψυγείο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανιλίνη
  • 1 φλ. τσαγιού τρίμμα κουβερτούρας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στραγγίζετε το βύσσινο γλυκό και κρατάτε χωριστά το σιρόπι σε μπολ. Προσθέστε το λικέρ στο σιρόπι και ανακατέψτε καλά. Με ένα πινέλο αλείφετε καλά και τις 3 βάσεις παντεσπανιού.
  2. Ρίχνετε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος, τη κτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα και μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να έχετε μια αφράτη σαντιγί.
  3. Βάζετε το ένα παντεσπάνι στη πιατέλα και απλώνετε από πάνω μια στρώση σαντιγί. Ρίχνετε λίγα βύσσινα πάνω από τη σαντιγί. Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με το δεύτερο παντεσπάνι, σαντιγί, βύσσινα.
  4. Σκεπάζετε όλη τη τούρτα επάνω και περιμετρικά με την υπόλοιπη σαντιγί, απλώνοντάς τη ομοιόμορφα με σπάτουλα.
  5. Ρίχνετε το τρίμμα σοκολάτας επάνω και στα πλάγια της τούρτας, ώστε να καλυφθεί παντού, και τη στολίζετε με τα υπόλοιπα βύσσινα. Τοποθετείστε τη στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά η σαντιγί και μετά απολαύστε τη.


335546-9012-43



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα μπλακ φόρεστ “Black Forest”

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page