Τούρτα με μπισκότα πτι-μπερ σοκολάτας

Τούρτα με μπισκότα πτι-μπερ σοκολάτας

Μια συνταγή για μια δροσερή και εύκολη τουρτίτσα με απλά υλικά για ένα δροσερό νόστιμο γλυκάκι για τα παιδιά σας, εσάς και τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • Για τα μπικότα:
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ με γεύση σοκολάτας των 225γρ. (ή Αλλατίνη ή πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας)
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα (για να τα βουτήξουμε)
  • Για την κρέμα πατισερί:
  • 4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλ. τσαγιού  κορν-φλάουρ
  • 5 αβγά
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 καψουλίτσες βανίλιες
  • τρίμμα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1.  Σε 1 φλιτζάνι κρύο γάλα διαλύουμε το αλεύρι με το κορν-φλάουρ.
  2. Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη και την βανίλια και προσθέτουμε το αλεύρι.
  3. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρολίτσα να ζεσταθεί. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα των αβγών και τα ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξουν και να γίνουν μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε την κατσαρολίτσα από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε δυνατά και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει τελείως.
  4. Στρώνουμε σε μια τετράγωνη φόρμα για τούρτες ή πυρεξάκι, 2 στρώσεις μπισκότα, αφού τα έχουμε βρέξει προηγουμένως στο γάλα. Απλώνουμε από πάνω μια στρώση κρέμα πατισερί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για μια φορά ακόμα.  Το πασπαλίζουμε με το τρίμμα σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο  να παγώσει.

tourta_me_mpiskota_630c330 (1)

Πηγή:lifesharing.gr

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα με μπισκότα πτι-μπερ σοκολάτας

 

4 Σχόλια

  1. Sintayes.gr says:

    Dear Feleciana Good morning,
    Yes, you can substitute brown sugar for granulated white sugar. You substitute brown sugar for white sugar in equal measures, however, the brown sugar should be firmly packed into the measuring cup when you are measuring.
    Genaraly you must know that:You can use brown sugar interchangeably in most recipes, but note that it does not make them any healthier. Brown sugar is a little moister and contains a bit of molasses, so may change the texture and flavor a bit of the baked good, but sweetness level will be the same. Your doneness test will also be the same, though the color may be slightly darker.
    Have a great day.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.