Τούρτα αμυγδάλου πανεύκολη

Τούρτα αμυγδάλου πανεύκολη

Αφράτη, δροσερή, πεντανόστιμη τούρτα αμυγδάλου πανεύκολη, για αρχάριους, της στιγμής. Περιμένετε επισκέψεις και θέλετε κάτι γρήγορο, απλό και οικονομικό για να τους κεράσετε και να τους εντυπωσιάσετε; Σας δίνουμε μια πανεύκολη συνταγή, εξαιρετικά γρήγορη στη παρασκευή της, της στιγμής για να τη βάλετε στο ψυγείο να κρυώνει, για μια υπέροχη τούρτα αμυγδάλου. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • Για τη τούρτα:
  • 3 παντεσπάνια βανίλιας, έτοιμα από το σούπερ μάρκετ
  • 2 συσκευασίες φυτική σαντιγί (τύπου morfat)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 500 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • Για το σιρόπι:
  • 1⅓ φλ. τσαγιού νερό
  • 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2-3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το σιρόπι: Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη, το σκεπάζετε με το καπάκι του και το βράζετε, σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λ από τη στιγμή που θα κοχλάσει. Το αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε τις σταγόνες πικραμύγδαλου (προαιρετικά) και ανακατεύετε. Αφήνετε το σιρόπι σας στην άκρη μέχρι να έλθει η ώρα να το χρησιμοποιήσετε. 
  2. Για τη τούρτα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τις 2 συσκευασίες φυτική σαντιγί και τις χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 7 λ περίπου ή μέχρι αφρατέψει καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λ να ομογενοποιηθούν. Βάζετε τη τούρτα σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 1/2 ώρα ή μέχρι να σφίξει ελαφρώς.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το φιλέ αμυγδάλου και τα καβουρδίζετε (ως έχουν, χωρίς λιπαντική ουσία), σε μέτρια φωτιά, με προσοχή να μην σας καούν γιατί “αρπάζουν” εύκολα. 
  4. Για τη συναρμολόγηση: Βάζετε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το σιροπιάζετε, κουταλιά-κουταλιά, με το 1/3 από το σιρόπι (χωρίς να το μουλιάσετε). Απλώνετε από πάνω το 1/3 της κρέμας σαντιγί-ζαχαρούχου και πασπαλίζετε με λίγα αμύγδαλα.
  5. Επαναλαμβάνετε με στρώση με το δεύτερο παντεσπάνι, κρέμα και αμύγδαλα. Στη κορυφή βάζετε το τρίτο παντεσπάνι και καλύπτετε όλη τη τούρτα, την επιφάνεια και τα πλαϊνά, με τη κρέμα σαντιγί-ζαχαρούχου. Τέλος καλύπτετε τη κρέμα με το φιλέ αμυγδάλου και βάζετε τη τούρτα σας στο ψυγείο για 6 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί. 

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα αμυγδάλου πανεύκολη