Τορτίγια πατάτας με προσούτο

Τορτίγια πατάτας με προσούτο

Τορτίγια πατάτας με προσούτο. Μια συνταγή για ένα υπέροχο το οποίο μπορείτε να απολαύσετε και ως πρωϊνό και ως πλήρες γεύμα με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα. Ένα πιάτο για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες.

Υλικά συνταγής

  • 60 ml  [1/4 φλ.] ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτες προσούτο
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 
  • 600 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες, σε λεπτές φέτες
  • 8 αυγά
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε 1 κ.σ. λάδι σε ένα σαγανάκι ή τηγάνι με βάση 30 εκ. * που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο φούρνο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε για 5′ σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε και το προσούτο κομμένο σε κομμάτια και σοτάρετε 1-2 λεπτά ακόμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ.
  2. Στο ίδιο τηγάνι ή σε φρυτέζα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι, αλατίζετε τις πατάτες και τις τηγανίζετε, γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές, για 25 λεπτά περίπου. 
  3. Προθερμαίνετε το γκρίλ στους 190 βαθμούς. Χτυπάτε σε μπολ τα αυγά πολύ καλά, προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι.
  4. Απλώνετε ισομερώς πάνω από τις πατάτες το το μείγμα κρεμμυδιών και περιχύνετε με το αυγό κουνώντας το τηγάνι να πάει παντού. Ψήνουμε για 8 λεπτά περίπου και μετά μεταφέρουμε το τηγάνι στο προθερμασμένο στο φούρνο γκρίλ, στη ψηλότερη σχάρα και ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε τη τορτίγια από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά να “σταθεί” και μετά το κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε.

* Εάν δεν έχετε σαγανάκι ή τηγάνι με δυνατότητα να μπει στο φούρνο, μεταφέρετε τις πατάτες σε πυρίμαχο στρογγυλό σκεύος, συνεχίζετε τη διαδικασία, κρεμμύδια, αυγά κ.λ.π. βάζετε το σκεύος στο γκρίλ και ψήνετε για 10′.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τορτίγια πατάτας με προσούτο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.