Τορτελίνια τρικολόρε με κοτόπουλο του Καίσαρα

Τορτελίνια τρικολόρε με κοτόπουλο του Καίσαρα

Πεντανόστιμα τορτελίνια τρικολόρε και στήθος κοτόπουλου με σάλτσα του Καίσαρα. Μια εξαιρετικά στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα απλό πιάτο με υπέροχη γεύση για το οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου 
  • 1/3 φλ. τσαγιού Ντρέσινγκ Ceasar (σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 500 γρ. τορτελίνια τρικολόρε (Melissa) με γέμιση τυριού ή τα κλασικά με γέμιση τυριού
  • 1 κρεμμύδι εσαλότ ή ένα μικρό κρεμμύδι ξερό, πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κοφτό κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό 
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε τα στήθη κοτόπουλου ανάμεσα σε 2 πλαστικές μεμβράνες και τα “περνάτε” με ένα πλάστη για να  λεπτύνουν σε πάχος 1/2 εκ. περίπου. Τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς, τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, τα περιχύνετε με τη Ceasar Ντρέσινγκ και ανακατεύετε να καλυφθούν καλά. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 30 λ. 
  2. Εν τω μεταξύ, βάζετε τα τορτελίνια σας να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Κρατάτε 1/2 φλ. νερό από αυτό που τα βράσατε και τα σουρώνετε. 
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και μαγειρεύετε το μαριναρισμένο κοτόπουλο, με τη μαρινάδα του, για 5-7 λ ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα χωρίς να χάσει τους χυμούς του και στεγνώσει. Το βγάζετε από το τηγάνι, το μεταφέρετε σε ξύλο κοπής, το αφήνετε για λίγα λεπτά να κρυώσει και στη συνέχεια το κόβετε σε μπουκίτσες. 
  4. Στο ίδιο τηγάνι που τηγανίσατε το κοτόπουλο, προσθέτετε την υπόλοιπη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πολτοποιημένο σκόρδο, τον αποξηραμένο βασιλικό και μια πρέζα αλατοπίπερο και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 1-2 λ μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  5. Μεταφέρετε τις μπουκίτσες κοτόπουλου στο τηγάνι ανακατεύετε, προσθέτετε και τα στραγγισμένα τορτελίνια και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθούν. Αν απαιτηθεί προσθέστε λίγο από το νερό που βράσατε τα τορτελίνια καθώς επίσης και αλατοπίπερο μετά από δοκιμή. Τα σερβίρετε ζεστά. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τορτελίνια τρικολόρε με κοτόπουλο του Καίσαρα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.