Τορτελίνια σε σάλτσα ντομάτας με τυριά στο φούρνο

Τορτελίνια σε σάλτσα ντομάτας με τυριά στο φούρνο

Λαχταριστά τορτελίνια γεμιστά με τυρί,  σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με τυριά στο φούρνο. Μια πολύ εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε εύκολα και γρήγορα ένα υπέροχο, χορταστικό πιάτο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι που θα λατρέψουν τα μικρά παιδιά αλλά και μεγάλοι φίλοι των ζυμαρικών. 

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. τορτελίνια με γέμιση τυριών
  • 2 φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά εμπορίου, ή φτιάξτε σπιτική (συνταγή εδώ)
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί μασκαρπόνε
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 70 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τα τορτελίνια να βράσουν σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό και τα βράζετε για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Κρατάτε 1/3 φλ. τσαγιού από το νερό που τα βράσατε, τα στραγγίζετε καλά και τα λαδώνετε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Εν τω μεταξύ, εάν φτιάξετε σπιτική σάλτσα ξεκινάτε με τη παρασκευή της. Όταν είναι έτοιμη, μεταφέρετε (ή βάζετε από την έτοιμη) 2 φλ. τσαγιού σάλτσας σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το τυρί μασκαρπόνε και το θυμάρι και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. 
  3. Προσθέτετε τα στραγγισμένα τορτελίνια και το 1/3 φλ. νερό που τα βράσατε και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι καλυφθούν καλά με τη σάλτσα. Μεταφέρετε το μείγμα τορτελίνια-σάλτσας σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ή τετράγωνο ταψάκι 22 εκ., στρώνετε από πάνω τις φέτες μοτσαρέλας και πασπαλίζετε με τη τριμμένη παρμεζάνα. 
  4. Καλύπτετε καλά το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30 λ. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λ να σταθεί και στη συνέχεια το ξεσκεπάζετε και σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τορτελίνια σε σάλτσα ντομάτας με τυριά στο φούρνο