Αναρτήθηκε στις 06/01/2017 σε Ζυμαρικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές, Συνταγές για παιδιά
Τορτελίνια σε σάλτσα ντομάτας με ελιές και φέτα
Πεντανόστιμα τορτελίνια σε σάλτσα ντομάτας με ελιές και φέτα στο φούρνο. Μια εντυπωσιακή συνταγή για ένα πολύ νόστιμο πιάτο, εύκολο και γρήγορο στη παρασκευή του για το καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά συνταγής
- 2 πακέτα (250 γρ. το ένα) τορτελίνια με γέμιση τυριών
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
- 1 καρότο καθαρισμένο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
- 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- 50 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσια
- 150 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
- 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε τα τορτελίνια, σε μπόλικο, αλατισμένο κοχλαστό νερό 2-3 λ λιγότερο από το προτεινόμενο χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία, ανάλογα με το πόσο “αλ τέντε” τα θέλετε. Τα στραγγίζετε καλά και τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που τα βράσατε.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε καλά τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το καρότο, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 4-5 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1/2 λ επιπλέον. Ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να δέσει.
- Όταν γίνει η σάλτσα τη ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με τα τορτελίνια, προσθέτετε τις ελιές και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα σε πυρέξ το οποίο έχετε λαδώσει με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πασπαλίζετε από πάνω τα θρυμματισμένα τυριά και ψήνετε τα τορτελίνια σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 15-20 λ. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα πασπαλίζετε με το βασιλικό και τα σερβίρετε ζεστά.
Σημείωση: Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε έξτρα τυρί ανθότυρο μέσα στο μείγμα μαζί με τη σάλτσα και τις ελιές.
06/01/2017
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τορτελίνια σε σάλτσα ντομάτας με ελιές και φέτα