Τορτελίνια με σάλτσα κιμά και μανιταριών

Τορτελίνια με σάλτσα κιμά και μανιταριών

Πεντανόστιμα τορτελίνια με γέμιση τυρί, σε μια υπέροχη σάλτσα με μοσχαρίσιο κιμά, καπνιστό, με μανιτάρια πορτσίνι και σάλτσα βασιλικού, σε ένα φανταστικό συνδυασμό γεύσεων που απογειώνει τη γεύση.  Μια απλή και εύκολη συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ) για ένα πιάτο που σίγουρα θα απολαύσετε στο καθημερινό οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. τορτελίνια με γέμιση τυρί 
  • ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία Σάλτσα με Βασιλικό Barilla (400 g) 
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1 μικρό καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 20 γρ. καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. μανιτάρια πορτσίνι (Porcini), αποξηραμένα 
  • αλάτι πιπέρι
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε μπόλικο νερό και αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα αφήνετε μέχρι να κοχλάσει το νερό για να βράσετε τα τορτελίνια σας. Ξεπλένετε τα μανιτάρια πορτσίνι και τα αφήνετε για τουλάχιστον 10 λ σε μπολ με νερό για να μαλακώσουν. 
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το καρότο και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο καπνιστό μπέικον και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, για 2-3 λ επιπλέον. 
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε το κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας και σπάζοντας με πιρούνι ή ξύλινη κουτάλα τους σβόλους του κιμά, μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς,  να γίνει καφέ και να ψηθεί. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και σβήνετε το μείγμα με το κρασί. 
  4. Μόλις εξατμισθεί το κρασί προσθέτετε τα μανιτάρια πορτσίνι και τη σάλτσα ντομάτας βασιλικού, ανακατεύετε και την αφήνετε για 5-6 λ να σιγοβράσει. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο, στη σάλτσα σας, διορθώνετε και την αποσύρετε από τη φωτιά. 
  5. Ρίχνετε τα τορτελίνια στο κοχλαστό αλατισμένο νερό και τα βράζετε 2 λ λιγότερο από το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία τους. Κρατάτε 1/2 φλ. από το νερό που τα βράσατε και τα  στραγγίζετε. 
  6. Ρίχνετε τα στραγγισμένα τορτελίνια μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτετε και το 1/2 φλ. νερό που κρατήσατε, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2 λ επιπλέον να τελειώσουν τα τορτελίνια το μαγείρεμά τους. Τα σερβίρετε ζεστά πασπαλισμένα με τριμμένη παρμεζάνα.  



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τορτελίνια με σάλτσα κιμά και μανιταριών

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.