Τορτελίνια με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα

Τορτελίνια με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα

Μια συνταγή για ένα πολύ εύκολο πενταντόστιμο και πολύ γρήγορο φαγητό. Μια υπέροχη λύση της τελευταίας στιγμής που λατρέψουν οι λάτρεις των ζυμαρικών.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο τορτελίνια γεμιστά με τυρί
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 1/2 έως 2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένα μανιτάρια φρέσκα
  • 1/3 φλ. τσαγιού βότκα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι – πιπέρι
  • τυρί τριμμένο [παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα τορτελίνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σε χρόνο που αναφέρετε στη συσκευασία του, τα στραγγίζετε τα λαδώνετε ή βουτυρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνετε τις 2 κ.σ. βούτυρο βάζετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για μερικά λεπτά. Τα σβήνετε με τη βότκα και περιμένετε μερικά λεπτά να εξατμισθεί το οινόπνευμα.
  3. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος 2-3 κ.σ. τριμμένο τυρί, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα για λίγα μόνο λεπτά μέχρι να πήξει και να δέσει.
  4. Ρίχνετε στη σάλτσα τα τορτελίνια, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε αμέσως και πασπαλίζετε προαιρετικά  με  τριμμένο τυρί και μαϊντανό.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τορτελίνια με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.