Τορτελίνια με κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα στο φούρνο

Τορτελίνια με κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα στο φούρνο

Τορτελίνια με κοτόπουλο στο φούρνο σε υπέροχη κρεμώδη σάλτσα. Μια συνταγή για ένα εύκολο, πεντανόστιμο λαχταριτό πιάτο για όλη την οικογένεια. 

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. τορτελίνια με γέμιση τυριού
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. ζαμπόν σε κομμάτια 
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. κοτόπουλο έτοιμο ψητό ή βραστό σε κομματάκια
  • 100 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού αρακάς βρασμένος
  • 3/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C. 
  2. Βράζετε σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο νερό τα τορτελίνια με τον αρακά. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε σε αλατισμένο νερό το κοτόπουλο ή το ψήνετε στο φούρνο (εκτός αν σας έχει περισσέψει μαγειρεμένο η ψημένο). Το κόβετε σε κομματάκια και το αφήνετε στην άκρη.
  3. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το ζαμπόν για 5 λεπτά. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος αλατοπιπερώνετε και μόλις αρχίζει να βράζει μειώνετε σε χαμηλή θερμοκρασία. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτετε στη κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να “δέσει” η σάλτσα.
  4. Βάζετε μέσα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα το κοτόπουλο, τα τορτελίνια και τον αρακά και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, το πασπαλίζετε με το τυρί τσένταρ και τη τριμμένη φρυγανιά και ψήνετε για 20 λ μέχρι να λιώσει και ροδοκοκκινίσει το τυρί.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τορτελίνια με κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.