Αναρτήθηκε στις 26/10/2016 σε Ζυμαρικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές, Συνταγές για παιδιά
Τορτελίνια φούρνου με κολοκυθάκια και μπέικον
Μια πανεύκολη, για αρχάριους και πρωτότυπη συνταγή για ένα νοστιμότατο και χορταστικό φαγητό για όλη την οικογένεια. Τορτελίνια με κολοκυθάκια, μπέικον και ψημένη πιπεριά Φλωρίνης στο φούρνο. Μπορείτε φυσικά να αντικαταστήσετε το τορτελίνια με άλλο ζυμαρικό όπως τα ραβιόλια και να απολαύσετε ένα υπέροχο οικογενειακό γεύμα ή δείπνο.
Υλικά συνταγής
- 300 γρ. τορτελίνια
- 3-4 κολοκυθάκια
- 150 γρ. μπέικον
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 3 ψητές πιπεριές Φλωρίνης, σε βάζο
- ελαιόλαδο ή βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
- 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα ή πικορίνο ή γραβιέρα πικάντικη
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε σε κοχλαστό, αλατισμένο νερό τα τορτελίνια, αρκετά αλ τέντε, χωρίς να είναι τελείως έτοιμα. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο.
- Εν τω μεταξύ, πλένετε τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε κυβάκια ή λεπτές ροδέλες και τα σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο απ” όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε και τα αφήνετε στην άκρη. Κόβετε και το μπέικον σε κομμάτια και το ροδίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία, μέχρι να γίνουν τραγανά. Κόβετε σε κομματάκια τις πιπεριές Φλωρίνης.
- Λαδώνετε ή βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνετε μέσα, τα τορτελίνια, τα κολοκυθάκια, το μπέικον, τις πιπεριές Φλωρίνης, τη κρέμα γάλακτος και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν τα υλικά.
- Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λ. Τα πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λ περίπου μέχρι τα τορτελίνια να πιούν τη κρέμα γάλακτος και να λιώσει το τυρί. Τα αφαιρείτε από το φούρνο και τα σερβίρετε αμέσως ζεστά.
Photo
26/10/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τορτελίνια φούρνου με κολοκυθάκια και μπέικον