Αναρτήθηκε στις 07/12/2016 σε Ζυμαρικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Τορτελίνια με μπέικον και μανιτάρια
Τορτελίνια με μπέικον και μανιτάρια! Μια πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για ένα πλήρες γεύμα της τελευταίας στιγμής που θα απολαύσετε όλοι.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο τορτελίνια με τυρί
- 150 γρ. μανιτάρια κομμένα
- 5 φέτες μπέικον
- λίγο τυρί ένταμ κομμένο σε κυβάκια
- λίγο ελαιόλαδο
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι, πιπέρι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί για τη σάλτσα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία, τα στραγγίζουμε, τα λαδώνουμε και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος.
- Εν τω μεταξύ, όσο βράζουν τα τορτελίνια, σε μια δεύτερη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το μπέικον. Προσέχουμε να ανακατεύουμε για να μη καεί ή μας κολλήσει. Μόλις αρχίζει να ροδίζει ρίχνουμε μέσα και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε διαρκώς.
- Προσθέτουμε το μισό ποτήρι κρασί, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση, συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα τορτελίνια και το ένταμ στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε προσθέτοντας αν θέλουμε λίγο τυρί τριμμένο.
Photo
07/12/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τορτελίνια με μπέικον και μανιτάρια