Το τέλειο κοκκινιστό κοτόπουλο στη κατσαρόλα

Το τέλειο κοκκινιστό κοτόπουλο στη κατσαρόλα

Ένα πεντανόστιμο κοτόπουλο κοκκινιστό στη κατσαρόλα που μπορείτε να το συνοδέψετε με ζυμαρικό επιλογής σας, ή πουρέ, ή πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι και να είστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε το πιο νόστιμο κοκκινιστό κοτόπουλο για το γεύμα ή το δείπνο σας στο καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι. Μια συνταγή για ένα τέλειο πιάτο που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια καρότα, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη 
  • 1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι 
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κύβος ζωμός κότας
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για συνοδευτικό
  • ζυμαρικό επιλογής σας (όπως χοντρά μακαρόνια ή πέννες) για συνοδευτικό πασπαλισμένο με τριμμένη παρμεζάνα ή ξηρή μυζήθρα ή κεφαλοτύρι
  • ή πουρές πατάτες, πατάτες τηγανιτές, ρύζι πιλάφι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε μια μεγάλη, ρηχή και πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει καλά και εσείς εν τω μεταξύ, αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια κοτόπουλου. Μόλις κάψει καλά η κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και τα κομμάτια κοτόπουλου και τα σοτάρετε για 4-5 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές. 
  2. Βγάζετε το κοτόπουλο από τη κατσαρόλα και μέσα στο καυτό λάδι προσθέτετε το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο. Τα ανακατεύετε, μειώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνετε τα λαχανικά σας να σοταριστούν για τουλάχιστον 10 λ να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Μετά ρίχνετε το πελτέ ντομάτας και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ επιπλέον. 
  3. Προσθέτετε το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά και αφού τα σοτάρετε για 1 λ σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη και το κύβο κότας διαλυμένο σε 1/2 φλ. ζεστό νερό.
  4. Ξαναβάζετε τα σοταρισμένα κομμάτια κοτόπουλου στη κατσαρόλα, προσθέτετε αν απαιτείται λίγο ακόμα αλατοπίπερο, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το κοτόπουλο για 35-40 λ περίπου ή μέχρι να βράσει καλά το κοτόπουλο και μειωθεί η σάλτσα σας. 
  5. Για το συνοδευτικό: Παράλληλα με το κοτόπουλο βράζετε το ζυμαρικό σας ή το ρύζι σας ή φτιάχνετε το πουρέ σας και όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλό σας σερβίρετε το συνοδευτικό ζεστό μαζί με το καυτό κοτόπουλο από τη κατσαρόλα. Καλή σας όρεξη!



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Το τέλειο κοκκινιστό κοτόπουλο στη κατσαρόλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.