You cannot copy content of this page
Το τέλειο Γαλλικό υγρό σοκολατένιο κέικ

Το τέλειο Γαλλικό υγρό σοκολατένιο κέικ

Ένα υπέροχο, λαχταριστό κέικ σοκολάτας με υγρή υφή εσωτερικά και λεπτή τραγανή κρούστα εξωτερικά! Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα κλασικό Γαλλικό κέικ σοκολάτας με υπέροχη υγρή υφή που λιώνει στο στόμα και που θα λατρέψουν οι μικροί και μεγάλοι φίλοι της σοκολάτας και θα γίνει το αγαπημένο τους σοκολατένιο κέικ!

Οι αναλογίες των υλικών της συνταγής είναι σχετικά μικρές, κατάλληλες για μια φόρμα με μέγιστη διάμετρο 20 έως 23 εκ. Αν θέλετε να το φτιάξετε σε μεγαλύτερη φόρμα, διπλασιάστε τις ποσότητες της συνταγής, πηγαίνοντας από 125 γρ. σε 250 γρ. σοκολάτας, από 2 στα 4 αυγά, κλπ. Για ένα ενδιάμεσο μέγεθος, πολλαπλασιάστε τις ποσότητες κατά 1/2, οπότε πηγαίνετε από 125 γρ. σε 190 γρ. σοκολάτας και από 2 σε 3 αυγά, κλπ.

Υλικά συνταγής

  • 125 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα καλής ποιότητος, κομμένη σε μικρά κομμάτια 
  • 3 κ.γ. γάλα
  • 125 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά, χωριστά κρόκοι και ασπράδια
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • ζάχαρη άχνη, ή σαντιγί, ή παγωτό ή φρέσκα φρούτα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. Την αφήνετε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστείτε. 
  2. Σε ένα μεγάλο κατσαρόλι ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα με το γάλα και ανακατεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε το βούτυρο και συνεχίζετε το διαρκές ανακάτεμα μέχρι να λιώσει καλά και το βούτυρο.
  3. Αποσύρετε το κατσαρόλι από τη φωτιά, προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε και αρχίζετε να ρίχνετε τους κρόκους, έναν τη φορά, ανακατεύοντας ζωηρά με σύρμα μετά από κάθε προσθήκη ώστε να ενσωματώνονται πλήρως. Κοσκινίζετε το αλεύρι μέσα στο σοκολατένιο μείγμα και το αναμιγνύετε καλά.
  4. Ρίχνετε τα ασπράδια και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια μαρέγκα που να κάνει “κορυφές” και να στέκεται. Προσθέτετε τη μαρέγκα, σταδιακά σε 2-3 δόσεις, μέσα στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε με πολύ απαλές κινήσεις (για να μη φύγει ο αέρας και δεν φουσκώσει το κέικ) μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. 
  5. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ σας στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ. Σημειώνουμε ότι ο ακριβής χρόνος ψησίματος, ώστε να κέικ σας να είναι εσωτερικά υγρό και εξωτερικά ελαφρώς τραγανό, εξαρτάται πάντα από το φούρνο σας. Πάντα διαφέρει από τον έναν φούρνο στον άλλον. 
  6. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει τελείως και μετά το σερβίρετε ως έχει ή πασπαλισμένο με λίγη ζάχαρη άχνη,  ή γαρνιρισμένο με σαντιγί ή το συνοδεύετε με παγωτό επιλογής σας!!!!



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Το τέλειο Γαλλικό υγρό σοκολατένιο κέικ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.