Το πιο ζουμερό στήθος κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας

Το πιο ζουμερό στήθος κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας

Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο πιάτο. Το πιο ζουμερό στήθος κοτόπουλου που έχετε φάει ποτέ, με σάλτσα μουστάρδας. Το να μαγειρέψεις ένα ζουμερό στήθος κοτόπουλου είναι σχετικά δύσκολο γιατί “στεγνώνει” πολύ γρήγορα, ακόμα και αν το μαγειρέψουμε 1 λ παραπάνω και γίνετε σκληρό. Δανειζόμαστε αυτή τη συνταγή (πηγή εδώ) από μια κινεζική τεχνική που ονομάζεται velveting και εγγυάται ένα υγρό στήθος κοτόπουλου. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 4 μικρά στήθη φιλέτο κοτόπουλου (170 γρ. περίπου το ένα)
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 4 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 2 κ.σ. μουστάρδα ολικής αλέσεως Dijon
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. τριμμένο χρένο ή τζίντζερ
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.σ. χοντροκομμένα φύλλα θυμαριού
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κάθε στήθος οριζόντια στη μέση ώστε να έχουν πάχος 1,3 εκ. περίπου το κάθε κομμάτι. Εάν έχετε μεγάλα στήθη τότε μπορείτε να τα κόψετε σε φέτες πάχους 1,3 εκ. περίπου. Αλατοπιπερώνετε τα στήθη και από τις δύο πλευρές. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά, με σύρμα, τα ασπράδια, προσθέτετε το κορν φλάουρ  και συνεχίζετε το χτύπημα με ελαφρές κινήσεις μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι. Ρίχνετε τα κομμάτια κοτόπουλου μέσα στο μπολ, ανακατεύετε να καλυφθεί καλά με το μείγμα ασπράδια-κορν φλάουερ, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε για τουλάχιστον 30 λ (μπορείτε να το αφήσετε και για 12 ώρες) στο ψυγείο.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύετε καλά τη μουστάρδα Dijon, τη μουστάρδα ολικής άλεσης  Dijon, τη μουστάρδα σε σκόνη το χρένο ή τζίντζερ και τη κρέμα γάλακτος. Το αφήνετε στην άκρη.
  4. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και σοτάρετε ελαφρώς, τα κομμάτια κοτόπουλου για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά και τα τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουρτίνας. Χύνετε το βούτυρο που τυχόν έχει μείνει μέσα στο τηγάνι, σκουπίζετε το τηγάνι και το ξαναβάζετε στη φωτιά. 
  5. Ρίχνετε στο τηγάνι το μείγμα μουστάρδας με τη κρέμα γάλακτος και το ζωμό κοτόπουλου, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τα σιγοβράζετε, ανακατεύοντας ελαφρώς για 1 λ περίπου. Προσθέτετε στο τηγάνι τα κομμάτια κοτόπουλου και το σιγοβράζετε για 1 λ. Σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 2 λ. Σβήνετε το μάτι της κουζίνας, ξεσκεπάζετε το φαγητό και το αφήνετε επάνω στο ζεστό μάτι για 1 1/2 λ. ακόμα.
  6. Μεταφέρετε με τσιμπίδα το κοτόπουλο σε μια πιατέλα. Ανάβετε το μάτι σε μέτρια φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο θυμάρι και αφήνετε να βράσει η σάλτσα για λίγο μέχρι να πήξει ελαφρώς. Περιχύνετε τη σάλτσα με ένα κουτάλι πάνω από το κοτόπουλο, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρετε. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Το πιο ζουμερό στήθος κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας