Αναρτήθηκε στις 08/02/2017 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Το κέικ της Αγάπης με κάσιους, σιμιγδάλι και μπαχαρικά
Ένα υπέροχο γλυκό κέικ, το κέικ της Αγάπης από τη Σρί Λάνκα, με σιμιγδάλι, μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς κάσιους. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο κέικ, για να το προσφέρετε σε όλους τους αγαπημένους σας με πολύ αγάπη….
Υλικά συνταγής
- 375 γρ. κάσιους ανάλατα
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
- 1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα
- 8 κρόκοι αυγών + 4 ασπράδια αυγών
- 250 γρ. σιμιγδάλι
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 1 κοφτό κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/3 φλ. τσαγιού μέλι
- 2 κ.γ. ροδόνερο
- 1 κ.γ. κάρδαμο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 /4 κ.γ. μοσχακάρυδο
- 4 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ. Το στρώνετε στη βάση του και τα τοιχώματα με χαρτί ψησίματος. Ψιλοκόβετε τα κάσιους στο μούλτι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας συνεχώς μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθεί. Αφήνετε το μίξερ στην άκρη.
- Ρίχνετε στο μίξερ τα ψιλοκομμένα κάσιους, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τη σόδα, το μέλι, το ροδόνερο, το κάρδαμο τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε με ένα μεγάλο κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό μπολ και μίξερ, χτυπάτε τα ασπράδια αυγών, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Ρίχνετε τμηματικά τη μαρέγκα στο μείγμα σιμιγδαλιού και ανακατεύετε απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, στρώνετε την επιφάνεια και ψήνετε το γλυκό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 20 λ περίπου ή μέχρι στην αφή να είναι σταθεροποιημένο. Σβήνετε το φούρνο, μισο-ανοίγετε τη πόρτα του φούρνου και αφήνετε το γλυκό σας μέσα στο φούρνο με μισάνοιχτη τη πόρτα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
- Μόλις κρυώσει εντελώς το αφαιρείτε από το φούρνο, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, το κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε.
08/02/2017
Sintayes.gr,
Συνταγή: Το κέικ της Αγάπης με κάσιους, σιμιγδάλι και μπαχαρικά