Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Μια συνταγή για τυροπιτάκια που σίγουρα θα αγαπήσετε…

Όχι μόνο θα φτιάξετε τα τυροπιτάκια σας εύκολα και γρήγορα αλλά θα σας εντυπωσιάσει το πόσο πεντανόστιμα αφράτα με την υπέροχη ζύμη κουρού είναι, που σίγουρα θα τα ξαναφτιάξετε.

Υλικά συνταγής

  • Για τη ζύμη:
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι πλήρες
  • 1 κεσεδάκι (το πιο πάνω του γιαουρτιού) λιωμένο βούτυρο
  • 2 αυγά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου 470-480 γρ. ή όσο πάρει για μια αφράτη ζύμη που να πλάθετε εύκολα)
  • Για τη γέμιση:
  • 3 αυγά χτυπημένα χωριστά (2 για τη γέμιση + 1 για άλειμμα)
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένα τυριά ανάμεικτα (φέτα, ανθότυρο και κίτρινα τυριά)
  • μοσχοκάρυδο ή δυόσμο (προαιρετικά, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας) 
  • λίγο σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη ζύμη: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, το βούτυρο, τα 2 αυγά και λίγο αλάτι και τα χτυπάμε για 1-2 λ. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια μας και να πλάθεται εύκολα. Από ένα σημείο και μετά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό εργαλείο του μίξερ για τις ζύμες τον “γάντζο” ή το πλάθουμε με τα χέρια μας. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα τη τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1/2 ώρα να “ξεκουραστεί”.
  2. Για τη γέμιση: Αναμιγνύουμε καλά τα υλικά της γέμισης. Kάνουμε μπαλάκια με τη ζύμη, τα ανοίγουμε σε  στρογγυλά φύλλα με τα χέρια μας  και προσθέτουμε 1-2 κ.γ. γέμισης ανάλογα με το μέγεθος της ζύμης μας.
  3. Κλείνουμε τη ζύμη καλά ώστε να μη χυθεί η γέμιση, τα πιέζουμε με ένα πιρούνι να “σφραγιστούν” καλά. Τα αλείφουμε με 1 χτυπημένο αυγό, τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι (προαιρετικά) και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε τα τυροπιτάκια μας, σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού