Τυροπιτάκια με τυρί φέτα και βασιλικό

Τυροπιτάκια με τυρί φέτα και βασιλικό

Σπιτικά, πανεύκολα και πεντανόστιμα τυροπιτάκια με τυρί φέτα αρωματισμένα με βασιλικό. Η πιο απλή συνταγή που ίσως φτιάξατε ποτέ, για υπέροχα τυροπιτάκια που παρά την απλότητά τους, θα σας εντυπωσιάσου για το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. 

Υλικά συνταγής

  • 230 γρ. τυρί φέτα τριμμένη ή ψιλοθρυμματισμένη με πιρούνι
  • 150 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  • 2 ½  κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή 1 ¼ κ.γ. αποξηραμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό καλά χτυπημένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τρίβετε τη φέτα στο χοντρό του τρίφτη ή τη ψιλοθρυμματίζετε με τα χέρια σε ένα μπολ. Προσθέτετε το γιαούρτι, το βασιλικό και το πιπέρι (μην προσθέσετε αλάτι γιατί η φέτα είναι αλμυρή) και τα ανακατεύετε καλά να αναμειχθούν πλήρως. 
  2. Σε αλευρωμένη επιφάνεια στρώνετε το φύλλο σφολιάτας και το “ανοίγετε” με πλάστη τόσο όσο να σας δώσει 16 στρογγυλά κομμάτια των 10 εκ. το ένα. Κόβετε τα 18 στρογγυλά πιτάκια με τη βοήθεια ενός κουπ πατ (ή με ένα πιατελάκι του καφέ). 
  3. Βουτυρώνετε ή λαδώνετε ένα μέτριο ταψί και στρώνετε στη βάση του τα 8 στρογγυλά πιτάκια. Με ένα κουτάλι τοποθετείτε τη γέμιση τυριού, μοιράζοντάς το ισομερώς, στο κέντρο του κάθε ενός από τα 8 πιτάκια.  
  4. Αλείφετε τις άκρες του κάθε φύλλου με το χτυπημένο αυγό, τα σκεπάζετε με τα υπόλοιπα 8 κομμάτια και τα σηκώνετε στις άκρες, πιέζοντάς τα με τα δάχτυλά σας, ή με την άκρη ενός πιρουνιού για να κλείσουν καλά. Κάνετε μια μικρή χαρακιά με μυτερό μαχαίρι στο κέντρο κάθε πίτας ή το τρυπάτε με πιρούνι. 
  5. Αλείφετε καλά την επιφάνεια της ζύμης με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό και ψήνετε τα τυροπιτάκια σας σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 20 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά και γίνουν τραγανά. Τα σερβίρετε ζεστά γαρνιρισμένα με ολόκληρα φύλλα βασιλικού. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυροπιτάκια με τυρί φέτα και βασιλικό

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.