Τυροπιτάκια με κίτρινα τυριά και ντομάτα

Τυροπιτάκια με κίτρινα τυριά και ντομάτα

Μια πολύ γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για αρχάριους. Υπέροχα τραγανά τυροπιτάκια με σφολιάτα και γέμιση με μυρωδάτα πεντανόστιμα κίτρινα τυριά, ντομάτα και μυρωδικά. 

Υλικά συνταγής

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 150 γρ. τυρί τσένταρ  τριμμένο
  • 100 γρ. τυρί Σαν Μιχάλης ή γραβιέρα ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. δυόσμο [προαιρετικά]
  • 1 αυγό χωριστά το κρόκο με το ασπράδι
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεφλουδίζετε τη ντομάτα, τη κόβετε στα τέσσερα, αφαιρείτε τα σπόρια, τις κοβετε σε μικρά κυβάκια και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Τρίβετε τα τυριά και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε και τις ντομάτες, το θυμάρι ή ρίγανη, το δυόσμο [προαιρετικά] το ασπράδι του αυγού χτυπημένο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  3. Βάζετε τα φύλλα σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια και με ένα στρογγυλό τσέρκι κόβετε στρογγυλά κομμάτια σφολιάτας. Βάζετε με ένα κουτάλι γέμιση στο ένα ημικύκλιο της σφολιάτας και σκεπάζετε με το άλλο ημικύκλιο. Πιέζετε με τα χέρια τις άκρες ή προαιρετικά με ένα πιρούνι πιέζετε περιμετρικά εκεί που ενώνετε η σφολιάτα για να κλείσει καλά.
  4. Τοποθετείτε τα έτοιμα τυροπιτάκια στο ταψί του φούρνου το οποίο έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Χτυπάτε το κρόκο του αυγού με 1 κ.σ. νερό και με ένα πινέλο “βουρτσίζετε” τα τυροπιτάκια στην επιφάνειά τους. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και γίνουν τραγανά. Απολαύστε τα ζεστά.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυροπιτάκια με κίτρινα τυριά και ντομάτα