Αναρτήθηκε στις 11/10/2015 σε Κυρίως πιάτα, Ορεκτικά - Μεζέδες, Πίτες, Συνταγές
Τυρόπιτα στριφτή πεντανόστιμη
Τυρόπιτα στριφτή!!. Μια τυρόπιτα πιο τραγανή από τη κλασική τυρόπιτα που κόβετε εύκολα για να τη ….τρώτε σε μπουκίτσες…
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας [1/2 κιλό]
- 800 γρ. τυρί φέτα
- 200 γρ. ανθότυρο
- 3 αυγά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγο άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένα [προαιρετικά]
- βούτυρο λιωμένο για άλειμμα φύλλων
- 1 αυγό για επάλειψη
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Παίρνετε ένα βαθύ μπολ και τρίβετε μέσα [με τα χέρια σας] τη φέτα και το ανθότυρο. Χτυπάτε και προσθέτετε τα αυγά, το πιπέρι, τις 3-4 κ.σ. λάδι, 1-2 κ.σ. βούτυρο και τον άνηθο ή δυόσμο [αν τα προτιμήσετε] και ανακατεύετε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. [Μη βάλετε αλάτι γιατί η φέτα είναι ήδη αρμυρή].
- Παίρνετε ένα φύλλο το απλώνετε σε πάγκο και το βουτυρώνετε. Βάζετε στην άκρη του κατά μήκος της μεγάλης πλευράς λίγη από τη γέμιση. Τυλίγετε το φύλλο σφιχτά σε ρολό και το τοποθετείτε κουλουριασμένο στο κέντρο ενός μέτριου στρογγυλού ταψιού. Βουτυρώνετε και γεμίζετε και το επόμενο φύλλο το τυλίγετε σφιχτά και το βάζετε στο ταψί, τυλίγοντάς το γύρω από το πρώτο φύλο. Συνεχίζετε φύλλο, φύλλο τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
- Αλείφετε τη πίτα, με τη βοήθεια ενός πινέλου, πρώτα με λίγο βούτυρο και μετά με το χτυπημένο αυγό. Ψήνετε της πίτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λ μέχρι να ροδίσει καλά και γίνει τραγανό το φύλλο.
11/10/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τυρόπιτα στριφτή πεντανόστιμη