Τυρόπιτα με σιμιγδάλι

Τυρόπιτα με σιμιγδάλι

Μια συνταγή για μια λαχταριστή τυρόπιτα με σιμιγδάλι.

Εύκολη συνταγή για ένα παραδοσιακό λαχταριστό, αγαπημένο σε όλους πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 5 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
  • 6 αβγά
  • 1/2 κιλό φέτα, θρυμματισμένη
  • 300 γρ. γραβιέρα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
  • αλάτι (προσοχή στη ποσότητα λόγω των τυριών)- πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το γάλα και ρίχνετε τμηματικά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα πήξει το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να χλιαρίνει. Προσθέτετε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι, τη φέτα θρυμματισμένη και τη γραβιέρα τριμμένη. 
  2. Προσθέτετε και 2 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύετε καλά το μείγμα.
  3. Αναμιγνύετε το βούτυρο με το λάδι, βουτυρώνετε ένα ταψί Νο. 38 και στρώνετε μέσα τα μισά φύλλα αλείφοντας ένα ένα με το μείγμα βουτύρου λαδιού. Στρώνετε μέσα το μείγμα και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι ένα ένα αλειμμένα με βούτυρο-λάδι. Χαράζετε τα επάνω φύλλα της τυρόπιτας σε κομμάτια τη βουτυρώνετε και τη ραντίζετε με λίγο νερό.
  4. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς και ψήνετε τη πίτα για 50-60 λ περίπου.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυρόπιτα με σιμιγδάλι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.