Τυρόπιτα με πιπεριές και σπιτικό φύλλο

Τυρόπιτα με πιπεριές και σπιτικό φύλλο

Μια υπέροχη τυρόπιτα με κόκκινες πιπεριές και σπιτικό φύλλο. Μια συνταγή για να απολαύσετε μια από τις αγαπημένες πίτες μικρών και μεγάλων. Για μεγαλύτερη ευκολία, φυσικά, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε και φύλλο σφολιάτας, αν δεν διατίθεστε να ανοίξετε σπιτικό φύλλο το οποίο βέβαια σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα. 

Υλικά συνταγής

  • Για το φύλλο:
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο βούτυρο επιπλέον για άλοιμα ταψιού
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 φάκελος μπέικιν πάουντερ
  • 500-600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για τη γέμιση:
  • 500 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη (ή 300 γρ. φέτα + 200 γρ. ανθότυρο)
  • 2 αυγά + 1 αυγό επιπλέον για άλειμμα φύλλου (προαιρετικά)
  • 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή πικάντικη γραβιέρα
  • 4 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρούς κύβους
  • σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το φύλλο: Αναμιγνύετε καλά σε ένα μπολ το βούτυρο με το γιαούρτι. Προσθέτετε τα 500 γρ. αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνετε, προσθέτοντας σταδιακά αν απαιτηθεί επιπλέον αλεύρι,  μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. 
  2. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 ίσες μπάλες, τη μεταφέρετε σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την ανοίγετε σε δύο φύλλα εκ” των οποίων το 1 για τη βάση λίγο μεγαλύτερο. Βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ και στρώνετε στη βάση και τα τοιχώματά του το μεγαλύτερο φύλλο.
  3. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζετε τα 2 αυγά, τα χτυπάτε ελαφρώς και προσθέτετε τη πιπεριά και τα τυριά και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε ομοιόμορφη το μείγμα τυριών στο ταψί πάνω στο φύλλο και γυρνάτε προς τα μέσα το φύλλο που στρώσατε και στα τοιχώματα. 
  4. Σκεπάζετε τη πίτα σας με το δεύτερο φύλλο και φροντίζετε να το “σφραγίσετε” περιμετρικά. Προαιρετικά, χτυπάτε το αυγό με 2 κ.σ. νερό, βουρτσίζετε το επάνω φύλλο με το αυγό και το πασπαλίζετε με σουσάμι. 
  5. Ψήνετε τη τυρόπιτά σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 35-40 λ μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. Βγάζετε τη τυρόπιτα από το φούρνο, την αφήνετε για 10 λ να “σταθεί” μέσα στο ταψί και μετά τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

1ασ

Βασική ιδέα προσαρμοσμένο + φωτο:icookgreek.com

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυρόπιτα με πιπεριές και σπιτικό φύλλο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.