Τυρόπιτα με πράσα και βάση προσούτο

Τυρόπιτα με πράσα και βάση προσούτο

Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη πρασοτυρόπιτα με κολοκυθάκι και βάση προσούτου. Μια πίτα που ενθουσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας με την υπέροχη γεύση της και την όμορφη εμφάνισή της. 

Υλικά συνταγής

  • 400 κολοκυθάκια μικρά κίτρινα κατά προτίμηση σε λεπτές ροδελίτσες [*]
  • 60 ml (1/4 φλ.) ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για άλειμμα ταψιού
  • 2 πράσα, μόνο το άσπρο μέρος σε λεπτές ροδελίτσες
  • 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια σας
  • 250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 35 γρ. (1/4 φλ.) αλεύρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 8 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 12-14 φέτες προσούτο (220 γρ. περίπου)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε και κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδελίτσες. Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, τα αλατίζετε και τα αφήνετε στην άκρη για 30 λ. Κατόπιν, τα ξεπλένετε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Πριν τα χρησιμοποιείσετε τα ταμπονάρετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το πράσα σε ροδέλες και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 7 λ ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Προσθέτετε και τα κολοκυθάκια και ανακατεύετε 2 λ ακόμα. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
  3. Μόλις κρυώσουν μεταφέρετε τα πράσα με τα κολοκυθάκια σε μπολ, προσθέτετε τα τη φέτα, το ανθότυρο, το αλεύρι, τα βότανα και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε απαλά το μείγμα να ενσωματωθούν τα υλικά. 
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα ταψάκι σχετικό ρηχό 22 εκ. περίπου. Καλύπτετε με τις φέτες προσούτου, τη βάση και τα τοιχώματα φροντίζοντας να προεξέχουν περιμετρικά 5 εκ. περίπου έξω από το ταψί. Ρίχνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού, στρώνετε την επιφάνεια και γυρίζετε τις φέτες προσούτου ελαφρώς τσαλακωμένες προς τα μέσα, πάνω από τη γέμιση γύρω γύρω (βλέπε φωτογραφία).
  5. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ μέχρι να ψηθεί και σταθεροποιηθεί καλά το μείγμα. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη για 20 λ να “ξεκουραστεί”. Μετά τη κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

[*] Αν δεν βρείτε κίτρινα κολοκυθάκια, αντικαταστήστε τα με πράσινα.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυρόπιτα με πράσα και βάση προσούτο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.